Opskrift på nem og lækker blommechutney, - perfekt til ostebordet.
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 8personer
Ingredienser
450gblommer
180gsukker
1vaniljestang
2spskæblecidereddike
1tskfriskrevet ingefær
Sådan gør du
Skyl blommerne grundigt og skær dem ud i mindre tern, - kasser stenene.
Halver vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og blad dem med en smule af sukkeret.
Hæld blommer, sukker, ingefær, æblecider eddike, vanilje og den tomme vaniljestang i en gryde.
Kog op og lad det derefter små koge ved middel varme i ca. 15-20 min., til blommerne er møre og saften kogt kogt ind. Den må ikke være for tynd og ikke for tyk.
Fjerne den tomme vaniljestang og hæld din blommechutney på et skoldet og evt. atamon skyllet glas, og opbevar den på køl.