Den lækreste svampede og smovsede banankage med mælkechokolade.
Virkelig nem at bage, – saftig og simpelthen så god.
Banankage er altså bare en evig favorit, – den har en skøn sødme og toppet med mælkechokolade er den altså lige i skabet.
En skøn kage til familien i weekenden, til børnenes fødselsdag i skolen eller lignende.
Kagen kan sagtens bages dagen før, – den holder sig frisk og lækker i flere dage, hvis den opbevares i en tætlukket boks.
Banankage med chokolade
Denne banankage i bradepande rummer 450 g bananer, – de giver kagen den dejligste smag, og samtidig masser af god fugt.
Jeg topper min banankage med mælkechokolade knapper som jeg lader smelte over den varme kage, – og fordeler med en ske. Så slipper man for at svine en skål til i forbindelse med smeltning af chokoladen.
Du kan sagtens toppe banankagen med mørk chokolade hvis du foretrækker det, – en 55% gør det også rigtig godt.
Jeg håber du har lyst til at prøve min opskrift på svampetbanankage med chokolade, – opskriften finder du herunder.
Banankage med mælkechokolade
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 5 æg
- 300 g sukker – jeg bruger halv hvid/ halv rørsukker
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 200 g smør
- 4 store bananer, moset – ca. 450 g
Topping
- 150 g mælkechokolade, knapper eller grofthakket
Sådan gør du
- Smelt smørret ved lav varme og sluk for blusset.
- Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps med en håndmixer.
- Bland de øvrige tørre ingredienser i en skål.
- Pisk halvdelen af de tørre ingredienser ind i æggesnapsen.*Jeg bruger bare en piskeris.
- Tilsæt derefter smørret og piske det godt ind i kagedejen, og derefter den sidste halvdel af de tørre ingredienser. Pisk til dejen er fri for klumper.
- Tilsæt de mosede bananer , og piske eller vend dem godt rundt i dejen.
- Beklæd en bradepande med bagepapir, eller smør den med fedtstof, og hæld dejen heri.
- Bag banankagen i en forvarmet ovn ved 180 grader, i ca. 30-35 minutter.
- Tag kagen ud af ovnen og hæld straks chokoladen på. Lad den smelte, og fordel den derefter med bagsiden af en ske.
- Lad kagen køle af ved stuetemperatur inden den serveres.Kagen opbevares bedst ved stuetemperatur, – i en tætlukket boks eller pose.
Kan man lave den glutenfri?
Hej Sarah
Det har hef desværre ikke forsøgt mig med <3
Kh Dianna
Hvor stor er bradepanden, så det bliver til 12 stykker?
Hejsa
Min bradepande måler ca. 33×23 cm 🙂
Dbh Dianna
Kan kagen fryses?
Hej Britta
Det kan den sagtens ja 🙂
Kh Dianna