Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Banankage med mælkechokolade
Opskrift på lækker svampet banankage med mælkechokolade.
Ret
Dessert
Køkken
Dansk
Nøgleord
Bananer, Banankage, Mælkechokolade
Samlet tid
45
minutter
minutter
Servings
16
stykker
Ingredienser
5
æg
300
g
sukker - jeg bruger halv hvid/ halv rørsukker
250
g
hvedemel
2
tsk
bagepulver
2
tsk
vaniljesukker
1
nip
salt
200
g
smør
4
store bananer, moset - ca. 450 g
Topping
150
g
mælkechokolade, knapper eller grofthakket
Sådan gør du
Smelt smørret ved lav varme og sluk for blusset.
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps med en håndmixer.
Bland de øvrige tørre ingredienser i en skål.
Pisk halvdelen af de tørre ingredienser ind i æggesnapsen.
*Jeg bruger bare en piskeris.
Tilsæt derefter smørret og piske det godt ind i kagedejen, og derefter den sidste halvdel af de tørre ingredienser. Pisk til dejen er fri for klumper.
Tilsæt de mosede bananer , og piske eller vend dem godt rundt i dejen.
Beklæd en bradepande med bagepapir, eller smør den med fedtstof, og hæld dejen heri.
Bag banankagen i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig varme, i ca. 30-35 minutter.
Tag kagen ud af ovnen og hæld straks chokoladen på.
Lad den smelte, og fordel den derefter med bagsiden af en ske.
Lad kagen køle af ved stuetemperatur inden den serveres.
Kagen opbevares bedst ved stuetemperatur, - i en tætlukket boks eller pose.
Video