
Den lækreste svampede og smovsede banankage med mælkechokolade.
Virkelig nem at bage, – saftig og simpelthen så god.
Banankage er altså bare en evig favorit, – den har en skøn sødme og toppet med mælkechokolade er den altså lige i skabet.
En skøn kage til familien i weekenden, til børnenes fødselsdag i skolen eller lignende.
Kagen kan sagtens bages dagen før, – den holder sig frisk og lækker i flere dage, hvis den opbevares i en tætlukket boks.
Banankage med chokolade
Denne banankage i bradepande rummer 450 g bananer, – de giver kagen den dejligste smag, og samtidig masser af god fugt.
Jeg topper min banankage med mælkechokolade knapper som jeg lader smelte over den varme kage, – og fordeler med en ske. Så slipper man for at svine en skål til i forbindelse med smeltning af chokoladen.
Du kan sagtens toppe banankagen med mørk chokolade hvis du foretrækker det, – en 55% gør det også rigtig godt.
Jeg håber du har lyst til at prøve min opskrift på svampetbanankage med chokolade, – opskriften finder du herunder.

Banankage med mælkechokolade
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 5 æg
- 300 g sukker – jeg bruger halv hvid/ halv rørsukker
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 200 g smør
- 4 store bananer, moset – ca. 450 g
Topping
- 150 g mælkechokolade, knapper eller grofthakket
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Smelt smørret ved lav varme og sluk for blusset.
- Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps med en håndmixer.
- Bland de øvrige tørre ingredienser i en skål.
- Pisk halvdelen af de tørre ingredienser ind i æggesnapsen.*Jeg bruger bare en piskeris.
- Tilsæt derefter smørret og piske det godt ind i kagedejen, og derefter den sidste halvdel af de tørre ingredienser. Pisk til dejen er fri for klumper.
- Tilsæt de mosede bananer , og piske eller vend dem godt rundt i dejen.
- Beklæd en bradepande med bagepapir, eller smør den med fedtstof, og hæld dejen heri.
- Bag banankagen i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig varme, i ca. 30-35 minutter.
- Tag kagen ud af ovnen og hæld straks chokoladen på. Lad den smelte, og fordel den derefter med bagsiden af en ske.
- Lad kagen køle af ved stuetemperatur inden den serveres.Kagen opbevares bedst ved stuetemperatur, – i en tætlukket boks eller pose.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
Kan man lave den glutenfri?
Hej Sarah
Det har hef desværre ikke forsøgt mig med <3
Kh Dianna
Hvor stor er bradepanden, så det bliver til 12 stykker?
Hejsa
Min bradepande måler ca. 33×23 cm 🙂
Dbh Dianna
Kan kagen fryses?
Hej Britta
Det kan den sagtens ja 🙂
Kh Dianna
Mangler om det er over/under eller varmluft
Hej K
Jeg bager på almindelig varme:)
Kh Dianna