Lækker cremet aubergine dip, baba ghanoush, – helt vidunderlig på tapas bordet, som frokost snack eller som dip til kød, grøntsager, fladbrød eller hjemmelavede tortilla chips.
Baba Ganoush er en libanesiske dip lavet med bagte auberginer, – super nem at lave, og så smager den simpelthen så dejligt.
Hjemmelavet baba ganoush holder sig fint på køl i 3-4 dage, – du kan mose den med en gaffel eller du kan give den en hurtig tur i minihakkeren hvis du ønsker den mere glat.
For at få en lækker baba ganoush er det vigtigt at auberginerne bages til de er helt møre, – på den måde fjerner du den bitre smag. Derudover er det vigtigt at få så meget væde ud af de bagte auberginer som muligt, – denne er nemlig også bitter og vil også gøre dip dip tynd.
Brug en god lys tahin, eller lave en selv – den giver masser af smag, og er derfor en stor del af resultatet.
Og smag altid selv dippen til, – nogle elsker tahin og vil have meget mere tahin i, nogle mere syre og andre mere spidskommen.
Baba ganoush
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 mellemstore aubergine
- 1/2 dl god olivenolie
- 3 spsk tahin – klik her for opskrift
- 2 spsk græsk yoghurt – kan undlades
- 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1/2-1 citron, saften heraf
- 1/4 tsk spidskommen
- Salt
- Olie til pensling
Topping
- Ristede pinjekerner
- Finthakket persille
- Olivenolie
Sådan gør du
- Halver auberginerne og smør dem med lidt olivenolie på skærefladen.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir med skærefladen nedad. Bag dem i ca. 30-40 minutter, alt efter størrelse, – ved 200 grader, eller til de er møre hele vejen igennem.*Du kan også smide dem på grillen, – samme temperatur og tilberedningstid.
- Skrab frugtkødet ud af hver aubergine, og lad det dryppe godt af i en sigte i 10-15 min. Hjælp gerne lidt på vej ved at røre i det med en ske.Du skal have så meget væde ud af auberginerne som muligt.
- Hæld auberginerne i en skål, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser – undtagen olien.Start kun med 1 fed hvidløg og 1/2 citron, – og mos det hele godt sammen med en gaffel. Baba ganoushen skal gerne være grov i konsistensen, men uden store stykker.*Du kan også hælde alle ingredienserne i en minihakker hvis du ønsker den mere glat i konsistensen, – brug samme fremgangsmåde.
- Tilsæt derefter olien lidt ad gangen imens du fortsat rører i dippen med en gaffel, – få olien indarbejdet godt i aubergine dippen.
- Smag til med salt og, og tilsæt evt. mere citron, hvidløg, tahin og/eller spidskommen.
- Lad gerne din baba ganoush hvile i køleskabet 1/2 times tid inden servering, – og top den evt. med olivenolie, finthakket persille og ristede pinjekerner.
Mums