Nem og lækker wok med kylling, nudler og grøntsager, og den lækreste marinade med hoisin/oystersauce, frisk ingefær og soya.
Jeg er vild med asiatiske retter, – og sådan en simpel wok med nudler og kylling er bare noget af det bedste.
Denne wok med kylling er drøn nemt, og hurtig, at bikse sammen, – og så kræver den kun en tur i det lokale supermarked.
Du kan bruge hoisin eller oystersauce, – det er lidt hvad du er til eller kan få fat i. Hoisin er sødere en oystersauce, – så bruger du oystersauce, kan du evt. tilsætte en smule brun farin til marinaden.
Det er dog ikke et must, – jeg laver ligeså tit uden.
Nudler med kylling og hoisin er en dejlig ret som hele familien kan tage del i, – og serveres den med et portions sprøde forårsruller ved siden af, så er der altså ikke et øje tørt;-)
Asiatisk wok med kylling, nudler og grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Wok
- 600 g kylling, skåret i strimler
- 1 løg, skåret i strimler
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 300 g brune svampe, skåret i skiver
- 125 g sugarsnaps eller slikærter, snittet
- 4 forårsløg, snittet
- 1/2 rød chili, finthakket (kan undlades)
- 1 håndfuld thai basilikum eller almindelig basilikum
- 250 g ægnudler – ukogt vægt
- 1/2-1 lime, saften heraf
- Olie
- Friskkværnet peber og evt. salt
Marinade
- 3/4 dl hoisin eller oystersauce
- 1/2 dl soya
- 2 spsk friskrevet ingefær
- 2 tsk sesamolie (kan undlades)
- 2 tsk maizena
Derudover
- Evt. hakkede peanuts og/eller sesam
Sådan gør du
- Kog nudlerne som beskrevet på pakken, og skyl dem derefter i koldt vand.*Lige inden de skal vendes på panden, kan du med fordel skylle dem igen, – det gør det meget nemmere at vende med de andre ingredienser.
- Varm en pande op, og steg kyllingen af i en smule olie til den er gennemstegt, – krydr med peber.Læg kyllingen til side på en tallerken.
- På samme pande svitset svampene af ved god høj varme, til de har smidt alt væden. Tilsæt evt. mere olie hvis der er behov for det.
- Tilsæt løg og hvidløg og steg med et par minutter.
- Tilsæt derefter forårsløg, sukkerærter og chili, og steg det i yderligere 2-3 minutter.Bland imens ingredienserne til marinaden.
- Hæld kyllingen tilbage på panden sammen med marinaden, og vend det godt sammen.
- Tilsæt nudler og basilikumblade, og vend det godt sammen.Smag til med friskkværnet peber, limesaft, og tilsæt evt. mere soya, hoison eller oystersauce.
- Server med hakkede peanuts eller ristet sesam.
Fuldstændig fantastisk ret
Hej Gitte
Det er bare så dejligt at høre, tak for de søde ord og flotte stjerner 🙂
Kh Dianna
Mumsss den var god! Tak for opskriften
Asiatisk wok med kylling, nudler og grøntsager vil jeg nu prøve at lave men du skriver maizena men hvilken maizena . er ikke den store haj i køkkenet men plejer at få ros når jeg bruger dine opskrifter
Hej Michael
Ej hvor fedt du vil prøve opskriften 🙂
Og tak for de søde ord, – hvor er det dejligt at høre 🙂
Du skal have fat I den der hedder Maizena majsstivelse – sådan en gul pakke.
Kh Dianna
Hej! Hvilke nudler er det du bruger til dine wok retter? De ser virkelig lækre ud, og ligner f.eks. ikke de “krøllet” fra Rema jeg plejer at bruge
Hej Sofie
Jeg bruger ægnudler fra mærket Blue Dragon – de er super lækre 🙂
Kh Dianna
Lækkert. Den bedste og nem opskrift for en travlt hverdag !!
Hej Diya
Åhhh tak altså, det er jeg glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Den lyder utrolig lækker! Har du et forslag til hvilke grøntsager man kan udskifte svampene med? 🙂
Hej Mette
Tusind tak:)
Jeg ville prøve med f.eks. nogle små blomkål eller broccolibuketter, det vil være lækkert 🙂
Kh Dianna
Hej
Super lækker opskrift. 🙂
Kan rester gemmes i køleskabet og opvarmes igen? I så fald hvor mange dage vil den kunne holde i køleskabet?
Hejsa
Tusind tak:)
Det kan du sagtens – tænker fint den holder 2-3 dage på køl
Kh Dianna
Hej
Ja det er en rigtig lækker wok ret…jeg er bare så magelige, at jeg køber en færdig lavet “chow mein sauce”
Fuldkommen firfærdeligt, smagte dårigt og ødelagde madkundskabstimen
Hej Hugh
Hold da op – det var ellers lidt af en udmelding 😉
Super ærgerligt at timen blev ødelagt – vi er dog vilde med den herhjemme, og det ved jeg heldigvis at mange andre også er:)
Rigtig god dag 🙂
Dbh Dianna
Jeg er lige flyttet hjemmefra og det her var noget af det første jeg lavede da mine forældre kom på besøg. Det var dejligt nemt med gode beskrivelse.
Mine forældre vare ovenud lykkelig for smagen. Tak for god opskrift!
Hej Amanda
Hvor er det fantastisk at høre – tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Rigtig god og nem opskrift
Ved du hvor mange kalorier og protein der er i opskriften.
De bedste hilsner
Line
Hej Line
Tusind tak for din dejlige besked 🙂
Jeg har desværre ikke udregnet næringsindholdet i opskriften 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge noget andet, hvis ikke man har maizena?
Jeg bryder mig ikke om ingefær. Hvad skal jeg bruge istf i marinaden? Hvor meget farin skal der i marinaden, hvis jeg bruger oystersauce?
Hej Suzana
Ingefæren kan du sagtens undlade, også uden at erstarre med noget andet.
du kann også tilsætte lidt frisk limeskal, for lige at give den lidt kant 🙂
Kh Dianna
Helt suveræn og let opskrift. En klar favorit herhjemme
Tusind tak Kristian, det er jeg virkelig glad for at høre:)
Kh Dianna
Super lækker ret og marinade Er vild med din nye kogebog. Har du overvejet at lave en vegetarkogebog – helst ikke vegansk? mvh Ann-Birgit
Hej Ann-Birgit
Åhhh hvor dejligt at høre – tusind tak 🙂
Uhhh jeg udgiver jo endnu en kogebog i det nye år, og den er ikke vegetar – meeeen heller ikke helt ved siden af 😉
Jeg kan forhåbentlig snart røbe mere 🙂
Kh Dianna
Vores aftensmad i dag! Det smagte sååå godt! Lækker, nem opskrift til en hurtig aftensmad!!!
Hej Paulina
Tusind tak for de søde ord, det gør mig så glad at høre 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækker opskrift! Vi har lavet den tre gange nu og den spiller bare jeg undlader Chili pt. Da vi har fået lidt rigeligt af det, men retten smager bare skønt!
Tusind tak for din dejlige besked Julie 🙂