Opskrift på nem og lækker wok med kylling og nudler, - hoisin og soya.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Asien
Nøgleord Asiatisk mad, Nudler, Wok
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Wok
600gkylling, skåret i strimler
1løg, skåret i strimler
3fedhvidløg, revet eller presset
300gbrune svampe, skåret i skiver
125gsugarsnaps eller slikærter, snittet
4forårsløg, snittet
1/2rød chili, finthakket (kan undlades)
1håndfuldthai basilikum eller almindelig basilikum
250gægnudler - ukogt vægt
1/2-1lime, saften heraf
Olie
Friskkværnet peber og evt. salt
Marinade
3/4dlhoisin eller oystersauce
1/2dlsoya
2spskfriskrevet ingefær
2tsksesamolie (kan undlades)
2tskmaizena
Derudover
Evt. hakkede peanuts og/eller sesam
Sådan gør du
Kog nudlerne som beskrevet på pakken, og skyl dem derefter i koldt vand.*Lige inden de skal vendes på panden, kan du med fordel skylle dem igen, - det gør det meget nemmere at vende med de andre ingredienser.
Varm en pande op, og steg kyllingen af i en smule olie til den er gennemstegt, - krydr med peber.Læg kyllingen til side på en tallerken.
På samme pande svitset svampene af ved god høj varme, til de har smidt alt væden. Tilsæt evt. mere olie hvis der er behov for det.
Tilsæt løg og hvidløg og steg med et par minutter.
Tilsæt derefter forårsløg, sukkerærter og chili, og steg det i yderligere 2-3 minutter.Bland imens ingredienserne til marinaden.
Hæld kyllingen tilbage på panden sammen med marinaden, og vend det godt sammen.
Tilsæt nudler og basilikumblade, og vend det godt sammen.Smag til med friskkværnet peber, limesaft, og tilsæt evt. mere soya, hoison eller oystersauce.