Svampet appelsinkage - Opskrift på appelsinkage i bradepande

Appelsinkage med chokolade glasur

Hvad synes du?


Lækker, frisk og svampet appelsinkage, toppet med en skøn bløde chokolade glasur med appelsin.
En nem og super lækker bradepandekage der holder sig lækker frisk og svampe i flere dage.
Jeg har toppet den med en glasur med 55% chokolade, den kan også toppes med en vanilje smørcreme eller en helt almindelig glasur rørt med flormelis og kakaopulver.
Kagen opbevares i en lufttæt beholder eller pose ved stuetemperatur.

Appelsinkage med chokolade glasur

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på lækker svampet appelsinkage med chokolade glasur.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 33x23cm.

Ingredienser

  • 285 g hvedemel
  • 350 g rørsukker (eller hvid sukker)
  • 200 g smør
  • 2 dl mælk, - gerne sødmælk
  • 3 æg
  • 2 appelsiner, - saften af 1 1/2 + fintrevet skal af dem begge
  • 2 1/2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • Chokolade glasur
  • 100 g chokolade 55%
  • 100 g flormelis
  • 50 g smør
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 appelsin, saften heraf (brug den 1/2 der er tilovers fra kagen)

Fremgangsmåde

1

Smelt smørret i en lille gryde og hæld mælken heri. Sluk for blusset og sæt den til side. Smørret må ikke nå at "sætte sig", så sørg for at alle ingredienser er målt af inden du begynder.

2

Pisk æg og sukker til en luftig masse.

3

Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen. Sigte dem gerne igennem en finmasket sigte, - så undgår du klumper.

4

Vend derefter smør og mælkeblandingen i, og slut af med den sidste del af de tørre ingredienser, - rør godt så du undgår klumper.

5

Tilsæt fintrevet appelsinskal og appelsinsaft og vend det hurtigt ind i massen.

6

Smør en bradepande på ca. 33x23 cm med smør eller sprayfedt og hæld dejen i, - bank evt. lufthuller ud.

7

Bag appelsinkagen i ca. 30 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Tjek evt. med en kødnål at dejen slipper og dermed er gennembagt.

8

Lad kagen køle godt af inden den toppes med chokolade glasur.

9

Chokolade g Bland alle ingredienserne, undtagen appelsinsaft, i en kasserolle og varm det op ved svag varme til chokoladen er smeltet, - pisk det godt igennem.

10

Når chokolade glasuren er glat piskes appelsinsaften i, og lad derefter blandingen køle let af så den tykner en smule.

11

Smør den afkølede kage med chokolade glasur og top den evt. med lidt glimmer støc eller lignende. Opbevar kagen tildækket ved stuetemperatur, - så beholder den sin lækre svampede konsistens.

Svampet appelsinkage - Opskrift på appelsinkage i bradepande
Svampet appelsinkage – Opskrift på appelsinkage i bradepande
Svampet appelsinkage - Opskrift på appelsinkage i bradepande
Svampet appelsinkage – Opskrift på appelsinkage i bradepande
Svampet appelsinkage - Opskrift på appelsinkage i bradepande
Svampet appelsinkage – Opskrift på appelsinkage i bradepande
Svampet appelsinkage - Opskrift på appelsinkage i bradepande
Svampet appelsinkage – Opskrift på appelsinkage i bradepande
Svampet appelsinkage - Opskrift på appelsinkage i bradepande
Svampet appelsinkage – Opskrift på appelsinkage i bradepande

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*