
Lækker, frisk og svampet appelsinkage, toppet med en skøn bløde chokoladeglasur med appelsin.
En nem og super lækker bradepandekage der holder sig lækker frisk og svampe i flere dage.
Jeg har toppet den med en glasur med 55% chokolade, den kan også toppes med en vanilje smørcreme eller en helt almindelig glasur rørt med flormelis og kakaopulver.
Kagen opbevares i en lufttæt beholder eller pose ved stuetemperatur.

Appelsinkage med chokoladeglasur
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 285 g
hvedemel
- 350 g
rørsukker (eller hvid sukker)
- 200 g
smør
- 2 dl
mælk, - gerne sødmælk
- 3
æg
- 2
appelsiner, - saften af 1 1/2 + fintrevet skal af dem begge
- 2 1/2 tsk
bagepulver
- 2 tsk
vaniljesukker
- 1 nip
salt
Chokolade glasur
- 100 g
chokolade 55%
- 100 g
flormelis
- 50 g
smør
- 1/2 dl
piskefløde
- 1/2
appelsin, saften heraf (brug den
Sådan gør du
- Smelt smørret i en lille gryde og hæld mælken heri. Sluk for blusset og sæt den til side. Smørret må ikke nå at "sætte sig", så sørg for at alle ingredienser er målt af inden du begynder.
- Pisk æg og sukker til en luftig masse.
- Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen. Sigte dem gerne igennem en finmasket sigte, - så undgår du klumper.
- Vend derefter smør og mælkeblandingen i, og slut af med den sidste del af de tørre ingredienser, - rør godt så du undgår klumper.
- Tilsæt fintrevet appelsinskal og appelsinsaft og vend det hurtigt ind i massen.
- Smør en bradepande på ca. 33x23 cm med smør eller sprayfedt og hæld dejen i, - bank evt. lufthuller ud.
- Bag appelsinkagen i ca. 30 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Tjek evt. med en kødnål at dejen slipper og dermed er gennembagt.
- Lad kagen køle godt af inden den toppes med chokolade glasur.
Chokolade g
- Bland alle ingredienserne, undtagen appelsinsaft, i en kasserolle og varm det op ved svag varme til chokoladen er smeltet, - pisk det godt igennem.
- Når chokolade glasuren er glat piskes appelsinsaften i, og lad derefter blandingen køle let af så den tykner en smule.
- Smør den afkølede kage med chokolade glasur og top den evt. med lidt glimmer støc eller lignende. Opbevar kagen tildækket ved stuetemperatur, - så beholder den sin lækre svampede konsistens.





Super god, den bedste kage jeg nogensinde har bagt 🙂
Hej Guðrun
Det er jeg så glad for at høre, – tusind tak for din besked 🙂
Rigtig dejlig dag:)
De bedste hilsner
Dianna
Fantastisk kan den fryses ned med glasuren på?
Hej Bitten
Tusind tak 🙂
Ja du kan sagtens fryse den med glasuren på 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Hvor stor mængde appelsinsaft skal det i kagen, der er jo forskel på saftmængden i appelsiner
Hej Dorit
Uha det har jeg faktisk ikke målt af, – jeg bruger fast bare saften af 1 1/2 appelsin, – jeg prøver at måle af næste gang jeg bager den 🙂 Men saften af 1 1/2 gode saftige appelsiner, – så kan det ikke gå helt galt 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Jeg kan ikke forstå der står at kagen er til 4 personer. Er der virkelig kun til 4 personer i sådan en bradepande?
Jeg skal nemlig bage til 20 personer og er i tvivl om hvor mange af disse kager jeg skal lave.
Hej Camilla
Så skal du blot lave dobbeltportion, – det skulle være fint til 20 personer 🙂
Kh Dianna
Hej Camilla
Åh det er en fejl, – den er til ca. 12 personer, jeg får det lige rettet til:)
Tak fordi du gjorde opmærksom på det:)
Kh Dianna
Den skønneste kage med appelsin. Mums
Hej Lotte
Tusind tak for de søde ord, det er jeg glad for at høre:)
Kh Dianna
Hej Dianna
Hvis kagen skal laves i en bradepande til ovn, tror du så det passer hvis jeg ganger opskriften med 1,5?
På forhånd tak
Hej Maja
Jeg beklager mit sene svar 🙂
Jeg tror du skal lave dobbeltportion, hvis den skal passe til en bradepande der passer til ovnen.
Måske nærmere 2 1/2 portion, for at få en god højde på 🙂
Kh Dianna
Hej.
Jeg er i gang til at bage den.
Jeg spørger om jeg kan bruge varmluftovn i stedet for almindelig ovn. Hvis ja, så hvor lang tid og hvor meget grader?
Hej Birgitte
Håber du fandt ud af det. 🙂
Varmluft kan sagtens bruges, reducer graderne med 15-20 grader og tilbered ellers samme tid 🙂
kh Dianna
Den er mega nem at lave og MEGA lækker og svampet.
Hej Birgitte
Tusind tak for de søde ord, hvor er det bare dejligt at høre 🙂
Kh Dianna
Har netop bagt kagen til sønnens arbejdsplads.
I den forbindelse vil jeg jo gerne pakke den tæt med film, men stivner glasuren op? Eller bliver den ved med at være let flydende?
Hej Tina
Glasuren plejer at sætte sig i overfladen, men pakkes den helt tæt, så tror jeg desværre godt du kan få trykket og ødelagt glasuren.
Kh Dianna