
De bedste fyldte kartofler med masser af smag, og den lækreste cremede konsistens.
De her bagte kartofler er en fast del af vores kartoffelsortiment, – de smager fuldstændig fantastisk, de er nemme at lave, og så har de altså en ganske god wow effekt når først man stikker gaflen i dem.
Er man ikke til bredbladet persille kan dette sagtens erstattes af f.eks. purløg eller forårsløg, det gør dem bestemt ikke dårligere.

Bagte fyldte kartofler med persille og cheddar
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4
mellemstore bagekartofler
- 100 g
revet cheddar
- 1/2 dl
creme fraiche 18% (kommer an på størrelsen af kartoflerne)
- 1 spsk
smør
- 1 håndfuld
bredbladet persille, finthakket
-
Olivenolie
-
Salt og peber
-
Lidt finthakket persille til pynt
Sådan gør du
- Vask kartoflerne grundigt og tør dem derefter grundigt i et viskestykke.
- Gnid dem med olie og drys med salt, og bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir, i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 1 time.
- Skær toppen af kartoflerne (kun toppen, de skal ikke halveres), og lad dem køle af i 15 min.
- Skrab kartoflen ud med en teske og hæld det i en skål, - lad der dog sidde et ganske tyndt lag mod skralden så ikke denne falder sammen. Bag de udhulede kartofler i yderligere 10 min. ved 200 grader.
- Mos kartoflerne og tilsæt cremefraiche, smør, cheddar og bredbladet persille. Smag til med salt og peber og rør det godt sammen.
- Fyld de udhulede kartofler med kartoffelfyldet, mas det godt ned i kartoflen med en teske og top dem godt op.
- Bag dem igen i ca. 20 min. til de er fine gyldne på toppen.
- Tag dem forsigtigt af bagepladen og server dem med finthakket persille.



Pingback: Bagte kartofler med fyld - Opskrift på lækre fyldte kartofler
Pingback: Spareribs - Opskrift på langtidsstegte spareribs på grill