Opskrift på de bedste fyldte kartofler, - cremede og virkelig lækre.
Samlet tid 2 timertimer
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
4
mellemstore bagekartofler
100g
revet cheddar
1/2dl
creme fraiche 18% (kommer an på størrelsen af kartoflerne)
1spsk
smør
1håndfuld
bredbladet persille, finthakket
Olivenolie
Salt og peber
Lidt finthakket persille til pynt
Sådan gør du
Vask kartoflerne grundigt og tør dem derefter grundigt i et viskestykke.
Gnid dem med olie og drys med salt, og bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir, i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 1 time.
Skær toppen af kartoflerne (kun toppen, de skal ikke halveres), og lad dem køle af i 15 min.
Skrab kartoflen ud med en teske og hæld det i en skål, - lad der dog sidde et ganske tyndt lag mod skralden så ikke denne falder sammen. Bag de udhulede kartofler i yderligere 10 min. ved 200 grader.
Mos kartoflerne og tilsæt cremefraiche, smør, cheddar og bredbladet persille. Smag til med salt og peber og rør det godt sammen.
Fyld de udhulede kartofler med kartoffelfyldet, mas det godt ned i kartoflen med en teske og top dem godt op.
Bag dem igen i ca. 20 min. til de er fine gyldne på toppen.
Tag dem forsigtigt af bagepladen og server dem med finthakket persille.