
Bøf stroganoff, – vidunderlig gryderet med skært oksekød, svampe og fløde.
Klassisk bøf stroganoff, – cremet, rund og mild i smagen, – en familie favorit for alle aldre.
Når årstiden siger efterår er der ikke noget bedre end at komme i gang med en masse lækre, varme gryderetter, – jeg er elsker det simpelthen.
Bøf stroganoff har altid været en sikker vinder herhjemme, – og jeg serverer den oftest med en god kartoffelmos til. Er der rester tilbage laver jeg gerne ris eller pasta til, – det smager virkelig også godt.
Denne opskrift på bøf stroganoff er lækker cremet, og der er altså ikke sparet på fløden, – sådan kan vi godt lide den herhjemme. Men du kan godt erstatte 1 eller 1 1/2 dl fløde med bouillon hvis du foretrækker det, – og savner du en smule syre i retten, kan du tilsætte et par skefulde creme fraiche og røre ud i saucen inden servering.

Bøf stroganoff
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Bøf stroganoff
- 600 g skært oksekød, skåret i strimler eller tern
- 200 g bacon, skåret i strimler eller tern
- 300 g champignon, skåret i skiver
- 1
løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 70 g tomatkoncentrat, - ca. 3 store spsk
- 3 spsk
hvedemel
- 1 1/2 spsk
paprika
- 3 dl
oksebouillon
- 4 dl
piskefløde
- 25 g smør
- Olie
-
Salt og peber
Kartoffelmos
- 1200 g kartofler, skrællet og skåret i tern
- 1 1/2 dl
creme fraiche 18%
- 50 g
smør
- Kogevand fra kartoflerne
- Salt
Derudover
- Persille til servering
Sådan gør du
Bøf stroganoff
- Varme en pande op ved middel varme, og steg baconen af, til den er flot gylden. Læg den til side på en tallerken.
- På samme pande steges champignonerne af ved god høj varme, - til de er let gyldne og har smidt væden. Tilsæt evt. en smule olie hvis der er behov for det, - ellers lad dem stege i baconfedtet.
- Tilsæt løg og hvidløg, og steg med et par minutter, og læg det derefter til siden på tallerkenen med bacon.
- Vendt kødet med mel.
- Smelt smørret på samme pande, og brun kødet godt af.
- Tilsæt paprika og varm det godt igennem et par minutter, og tilsæt derefter tomatkoncentrat, og varm det igennem et minuts tid.
- Hæld bacon, champignonerne, løg og hvidløg tilbage på panden, - tilsæt bouillon og fløde, og lad retten simre ved middel varme i ca. 30-40 minutter.*Lav imens kartoffelmosen.*Du kan sagtens bruge et stykke kød der kræver længere tilberednings tid, - så lader du blot retten simre det længere.
- Inden servering smages retten til med salt og peber.*Ønskes en smule syre kan du tilsætte et par spiseskefulde creme fraiche.
Kartoffelmos
- Kog kartoffeltern i rigeligt usaltet vand til de er møre, - ca. 20 min. alt efter størrelse.
- Hæld vandet fra, men gem lidt, til at justere konsistensen med.
- Tilsæt smør og creme fraiche, og pisk mosen godt igennem. Jeg bruger gerne en "kartoffelmoser", eller blot et helt almindeligt piskeris.*Du kan også bruge en håndmixer, men vær opmærksom på, at nogle kartofler kan blive til den klæg side når mosen piskes med håndmixer.
- Tilsæt lidt kogevand fra kartoflerne til du har den ønskede konsistens.
- Smag til med salt, og sørg for at det også bliver piske godt ind i kartoffelmosen.
- Server retten toppet med masser af finthakket persille.

Mgl lige hvidløg under ingredienser
Men du har dem med i tilberedelsen !
Hejsa
Åhh ja, det kan jeg da godt se, – det er hermed rettet.
Tak for info, og rigtig god dag 🙂
Dbh Dianna
Bruger du flydende bullion siden du skriver 3 dl? Og hvordan skal man så måle af hvis man kun har bullionterninger? ☺️
Hej Nathalie
Jeg bruger også terninger 🙂
Så bruger bare 3 dl vand, og så lidt over halvdelen af en terning 🙂
Kh Dianna
Super lækker opskrift!
Hvad med halv mørk øl eller vin og halv boullion? Kunne man gøre det?
Super lækker opskrift! Nem at lave og smager virkelig godt. Alle herhjemme var begejstrede 🙂
Hej Louise
Tusind tak for de søde ord, hvor er det dejligt at høre 🙂
Kh Dianna