Opskrift på Bøf Stroganoff

Bøf stroganoff med kartoffelmos

I går lavede jeg denne fantastiske gryderet, – bøf stroganoff med kartoffelmos.
Når årstiden siger efterår er der ikke noget bedre end at komme i gang med en masse lækre, varme gryderetter, – jeg er vild med det.
Denne bøf stroganoff blev intet mindre end fantastisk, fyldt med smag og hele familien spiste op.
Jeg serverede den i går med en lækker luftig kartoffelmos, men man kan selvfølgelig også servere den med ris eller pasta, – det smager også helt fantastisk.

Bøf stroganoff med kartoffelmos

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 time

Opskrift på den lækreste bøf stroganoff med kartoffelmos

Ingredienser

  • Bøf stroganoff
  • 500 g oksekød i strimler
  • 200 g champignon i skiver
  • 200 g bacontern
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, revet
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 spsk paprika
  • 5 dl oksebouillon
  • 2 dl piskefløde
  • Olie til stegning
  • Salt og peber
  • Kartoffelmos
  • 1200 g kartofler, skrællede og skåret i tern
  • 1 1/2 dl creme fraiche 18%
  • 25 g smør
  • Kogevand fra kartoflerne, ca. 2 dl

Fremgangsmåde

1

Bøf stroganoff Steg baconternene gyldne ved middel varme, tag dem til side og lad dem suge på noget køkkenrulle.

2

Steg derefter dine champignon i baconfedtet ved relativ høj varme. Tilsæt evt. lidt olie hvis de ser ud til at mangle fedtstof. Læg også dem til side på en seperat tallerken.

3

Bland kødet med mel, og svits det af i lidt olie i samme gryde som du har lavet det andet, så kødet kan suge en masse smag til sig.

4

Når kødet er ved at være godt brunet tilsættes løg og hvidløg, som steger med et par minutter.

5

Tilsæt derefter paprika og lad det brune med et minuts tid, og det samme med tomatkoncentraten.

6

Vend champignonerne i og tilsæt bouillon og fløde og lad retten simre ved middel varme i ca. 30 min,

7

Tilsæt til sidst sine stegte bacontern og lad dem varme med i 5 min.

8

Kartoffelmos Kog kartoffeltern i rigeligt usaltet vand til de er møre, ca. 20 min. alt efter størrelse.

9

Hæld vandet fra, men gem lidt af det til at justere konsistensen på din kartoffelmos.

10

Tilsæt smør og cremefraiche og pisk mosen godt igennem, gerne med en håndmixer, det giver en dejlig luftig kartoffelmos.

11

Tilsæt kogevand fra kartoflerne, og pisk videre til du har den ønskede konsistens.

12

Smag til med salt og sørg for at det også bliver piske godt ind i mosen.

13

Server din kartoffelmos med bøf stroganoff på toppen og et grønt drys efter smag.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*