Opskrift på Bøf Stroganoff

Bøf stroganoff med kartoffelmos

Bøf stroganoff med kartoffelmos
Opskrift på den lækreste bøf stroganoff med kartoffelmos
Opskrift på Bøf Stroganoff

I går lavede jeg denne fantastiske gryderet, – bøf stroganoff med kartoffelmos.
Når årstiden siger efterår er der ikke noget bedre end at komme i gang med en masse lækre, varme gryderetter, – jeg er vild med det.
Denne bøf stroganoff blev intet mindre end fantastisk, fyldt med smag og hele familien spiste op.
Jeg serverede den i går med en lækker luftig kartoffelmos, men man kan selvfølgelig også servere den med ris eller pasta, – det smager også helt fantastisk.

Opskrift på Bøf Stroganoff

Bøf stroganoff med kartoffelmos

Opskrift på den lækreste bøf stroganoff med kartoffelmos
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Bøf stroganoff

  • 500 g

    oksekød i strimler

  • 200 g

    champignon i skiver

  • 200 g

    bacontern

  • 1

    løg, finthakket

  • 2 fed

    hvidløg, revet

  • 2 spsk

    tomatkoncentrat

  • 1 spsk

    hvedemel

  • 1 spsk

    paprika

  • 5 dl

    oksebouillon

  • 2 dl

    piskefløde

  • Olie til stegning

  • Salt og peber

Kartoffelmos

  • 1200 g

    kartofler, skrællede og skåret i tern

  • 1 1/2 dl

    creme fraiche 18%

  • 25 g

    smør

  • 2 dl Kogevand fra kartoflerne

Sådan gør du

Bøf stroganoff

  • Steg baconternene gyldne ved middel varme, tag dem til side og lad dem suge på noget køkkenrulle.
  • Steg derefter dine champignon i baconfedtet ved relativ høj varme. Tilsæt evt. lidt olie hvis de ser ud til at mangle fedtstof. Læg også dem til side på en seperat tallerken.
  • Bland kødet med mel, og svits det af i lidt olie i samme gryde som du har lavet det andet, så kødet kan suge en masse smag til sig.
  • Når kødet er ved at være godt brunet tilsættes løg og hvidløg, som steger med et par minutter.
  • Tilsæt derefter paprika og lad det brune med et minuts tid, og det samme med tomatkoncentraten.
  • Vend champignonerne i og tilsæt bouillon og fløde og lad retten simre ved middel varme i ca. 30 min,
  • Tilsæt til sidst sine stegte bacontern og lad dem varme med i 5 min.

Kartoffelmos

  • Kog kartoffeltern i rigeligt usaltet vand til de er møre, ca. 20 min. alt efter størrelse.
  • Hæld vandet fra, men gem lidt af det til at justere konsistensen på din kartoffelmos.
  • Tilsæt smør og cremefraiche og pisk mosen godt igennem, gerne med en håndmixer, det giver en dejlig luftig kartoffelmos.
  • Tilsæt kogevand fra kartoflerne, og pisk videre til du har den ønskede konsistens.
  • Smag til med salt og sørg for at det også bliver piske godt ind i mosen.
  • Server din kartoffelmos med bøf stroganoff på toppen og et grønt drys efter smag.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*