Bøf stroganoff, – vidunderlig gryderet med skært oksekød, svampe og fløde.
Klassisk bøf stroganoff, – cremet, rund og mild i smagen, – en familie favorit for alle aldre.
Når årstiden siger efterår er der ikke noget bedre end at komme i gang med en masse lækre, varme gryderetter, – jeg er elsker det simpelthen.
Bøf stroganoff har altid været en sikker vinder herhjemme, – og jeg serverer den oftest med en god kartoffelmos til. Er der rester tilbage laver jeg gerne ris eller pasta til, – det smager virkelig også godt.
Denne opskrift på bøf stroganoff er lækker cremet, og der er altså ikke sparet på fløden, – sådan kan vi godt lide den herhjemme. Men du kan godt erstatte 1 eller 1 1/2 dl fløde med bouillon hvis du foretrækker det, – og savner du en smule syre i retten, kan du tilsætte et par skefulde creme fraiche og røre ud i saucen inden servering.
Bøf stroganoff
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Bøf stroganoff
- 600 g skært oksekød, skåret i strimler eller tern
- 200 g bacon, skåret i strimler eller tern
- 300 g champignon, skåret i skiver
- 1
løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 70 g tomatkoncentrat, - ca. 3 store spsk
- 3 spsk
hvedemel
- 1 1/2 spsk
paprika
- 3 dl
oksebouillon
- 4 dl
piskefløde
- 25 g smør
- Olie
-
Salt og peber
Kartoffelmos
- 1200 g kartofler, skrællet og skåret i tern
- 1 1/2 dl
creme fraiche 18%
- 50 g
smør
- Kogevand fra kartoflerne
- Salt
Derudover
- Persille til servering
Sådan gør du
Bøf stroganoff
- Varme en pande op ved middel varme, og steg baconen af, til den er flot gylden. Læg den til side på en tallerken.
- På samme pande steges champignonerne af ved god høj varme, - til de er let gyldne og har smidt væden. Tilsæt evt. en smule olie hvis der er behov for det, - ellers lad dem stege i baconfedtet.
- Tilsæt løg og hvidløg, og steg med et par minutter, og læg det derefter til siden på tallerkenen med bacon.
- Vendt kødet med mel.
- Smelt smørret på samme pande, og brun kødet godt af.
- Tilsæt paprika og varm det godt igennem et par minutter, og tilsæt derefter tomatkoncentrat, og varm det igennem et minuts tid.
- Hæld bacon, champignonerne, løg og hvidløg tilbage på panden, - tilsæt bouillon og fløde, og lad retten simre ved middel varme i ca. 30-40 minutter.*Lav imens kartoffelmosen.*Du kan sagtens bruge et stykke kød der kræver længere tilberednings tid, - så lader du blot retten simre det længere.
- Inden servering smages retten til med salt og peber.*Ønskes en smule syre kan du tilsætte et par spiseskefulde creme fraiche.
Kartoffelmos
- Kog kartoffeltern i rigeligt usaltet vand til de er møre, - ca. 20 min. alt efter størrelse.
- Hæld vandet fra, men gem lidt, til at justere konsistensen med.
- Tilsæt smør og creme fraiche, og pisk mosen godt igennem. Jeg bruger gerne en "kartoffelmoser", eller blot et helt almindeligt piskeris.*Du kan også bruge en håndmixer, men vær opmærksom på, at nogle kartofler kan blive til den klæg side når mosen piskes med håndmixer.
- Tilsæt lidt kogevand fra kartoflerne til du har den ønskede konsistens.
- Smag til med salt, og sørg for at det også bliver piske godt ind i kartoffelmosen.
- Server retten toppet med masser af finthakket persille.
Mgl lige hvidløg under ingredienser
Men du har dem med i tilberedelsen !
Hejsa
Åhh ja, det kan jeg da godt se, – det er hermed rettet.
Tak for info, og rigtig god dag 🙂
Dbh Dianna
Bruger du flydende bullion siden du skriver 3 dl? Og hvordan skal man så måle af hvis man kun har bullionterninger? ☺️
Hej Nathalie
Jeg bruger også terninger 🙂
Så bruger bare 3 dl vand, og så lidt over halvdelen af en terning 🙂
Kh Dianna