
I går lavede jeg denne fantastiske gryderet, – bøf stroganoff med kartoffelmos.
Når årstiden siger efterår er der ikke noget bedre end at komme i gang med en masse lækre, varme gryderetter, – jeg er vild med det.
Denne bøf stroganoff blev intet mindre end fantastisk, fyldt med smag og hele familien spiste op.
Jeg serverede den i går med en lækker luftig kartoffelmos, men man kan selvfølgelig også servere den med ris eller pasta, – det smager også helt fantastisk.

Bøf stroganoff med kartoffelmos
Ingredienser
Bøf stroganoff
- 500 g
oksekød i strimler
- 200 g
champignon i skiver
- 200 g
bacontern
- 1
løg, finthakket
- 2 fed
hvidløg, revet
- 2 spsk
tomatkoncentrat
- 1 spsk
hvedemel
- 1 spsk
paprika
- 5 dl
oksebouillon
- 2 dl
piskefløde
-
Olie til stegning
-
Salt og peber
Kartoffelmos
- 1200 g
kartofler, skrællede og skåret i tern
- 1 1/2 dl
creme fraiche 18%
- 25 g
smør
- 2 dl Kogevand fra kartoflerne
Sådan gør du
Bøf stroganoff
- Steg baconternene gyldne ved middel varme, tag dem til side og lad dem suge på noget køkkenrulle.
- Steg derefter dine champignon i baconfedtet ved relativ høj varme. Tilsæt evt. lidt olie hvis de ser ud til at mangle fedtstof. Læg også dem til side på en seperat tallerken.
- Bland kødet med mel, og svits det af i lidt olie i samme gryde som du har lavet det andet, så kødet kan suge en masse smag til sig.
- Når kødet er ved at være godt brunet tilsættes løg og hvidløg, som steger med et par minutter.
- Tilsæt derefter paprika og lad det brune med et minuts tid, og det samme med tomatkoncentraten.
- Vend champignonerne i og tilsæt bouillon og fløde og lad retten simre ved middel varme i ca. 30 min,
- Tilsæt til sidst sine stegte bacontern og lad dem varme med i 5 min.
Kartoffelmos
- Kog kartoffeltern i rigeligt usaltet vand til de er møre, ca. 20 min. alt efter størrelse.
- Hæld vandet fra, men gem lidt af det til at justere konsistensen på din kartoffelmos.
- Tilsæt smør og cremefraiche og pisk mosen godt igennem, gerne med en håndmixer, det giver en dejlig luftig kartoffelmos.
- Tilsæt kogevand fra kartoflerne, og pisk videre til du har den ønskede konsistens.
- Smag til med salt og sørg for at det også bliver piske godt ind i mosen.
- Server din kartoffelmos med bøf stroganoff på toppen og et grønt drys efter smag.