Bøf stroganoff - Opskrift på bøf stroganoff - Klassisk bøf stroganoff

Bøf stroganoff

Bøf stroganoff
Opskrift på den lækreste bøf stroganoff med kartoffelmos, - skøn gryderet med svampe og fløde.
Bøf stroganoff - Opskrift på bøf stroganoff - Klassisk bøf stroganoff

Bøf stroganoff, – vidunderlig gryderet med skært oksekød, svampe og fløde.
Klassisk bøf stroganoff, – cremet, rund og mild i smagen, – en familie favorit for alle aldre.
Når årstiden siger efterår er der ikke noget bedre end at komme i gang med en masse lækre, varme gryderetter, – jeg er elsker det simpelthen.
Bøf stroganoff har altid været en sikker vinder herhjemme, – og jeg serverer den oftest med en god kartoffelmos til. Er der rester tilbage laver jeg gerne ris eller pasta til, – det smager virkelig også godt.
Denne opskrift på bøf stroganoff er lækker cremet, og der er altså ikke sparet på fløden, – sådan kan vi godt lide den herhjemme. Men du kan godt erstatte 1 eller 1 1/2 dl fløde med bouillon hvis du foretrækker det, – og savner du en smule syre i retten, kan du tilsætte et par skefulde creme fraiche og røre ud i saucen inden servering.

Bøf stroganoff - Opskrift på bøf stroganoff - Klassisk bøf stroganoff

Bøf stroganoff

Opskrift på den lækreste bøf stroganoff med kartoffelmos, - skøn gryderet med svampe og fløde.
4.89 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Keyword: Efterår, Gryderet, Simre mad
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Bøf stroganoff

  • 600 g skært oksekød, skåret i strimler eller tern
  • 200 g bacon, skåret i strimler eller tern
  • 300 g champignon, skåret i skiver
  • 1

    løg, finthakket

  • 70 g tomatkoncentrat, - ca. 3 store spsk
  • 3 spsk

    hvedemel

  • 1 1/2 spsk

    paprika

  • 3 dl

    oksebouillon

  • 4 dl

    piskefløde

  • 25 g smør
  • Olie
  • Salt og peber

Kartoffelmos

  • 1200 g kartofler, skrællet og skåret i tern
  • 1 1/2 dl

    creme fraiche 18%

  • 50 g

    smør

  • Kogevand fra kartoflerne
  • Salt

Derudover

  • Persille til servering

Sådan gør du

Bøf stroganoff

  • Varme en pande op ved middel varme, og steg baconen af, til den er flot gylden. Læg den til side på en tallerken.
  • På samme pande steges champignonerne af ved god høj varme, - til de er let gyldne og har smidt væden. Tilsæt evt. en smule olie hvis der er behov for det, - ellers lad dem stege i baconfedtet.
  • Tilsæt løg og hvidløg, og steg med et par minutter, og læg det derefter til siden på tallerkenen med bacon.
  • Vendt kødet med mel.
  • Smelt smørret på samme pande, og brun kødet godt af.
  • Tilsæt paprika og varm det godt igennem et par minutter, og tilsæt derefter tomatkoncentrat, og varm det igennem et minuts tid.
  • Hæld bacon, champignonerne, løg og hvidløg tilbage på panden, - tilsæt bouillon og fløde, og lad retten simre ved middel varme i ca. 30-40 minutter.
    *Lav imens kartoffelmosen.
    *Du kan sagtens bruge et stykke kød der kræver længere tilberednings tid, - så lader du blot retten simre det længere.
  • Inden servering smages retten til med salt og peber.
    *Ønskes en smule syre kan du tilsætte et par spiseskefulde creme fraiche.

Kartoffelmos

  • Kog kartoffeltern i rigeligt usaltet vand til de er møre, - ca. 20 min. alt efter størrelse.
  • Hæld vandet fra, men gem lidt, til at justere konsistensen med.
  • Tilsæt smør og creme fraiche, og pisk mosen godt igennem. Jeg bruger gerne en "kartoffelmoser", eller blot et helt almindeligt piskeris.
    *Du kan også bruge en håndmixer, men vær opmærksom på, at nogle kartofler kan blive til den klæg side når mosen piskes med håndmixer.
  • Tilsæt lidt kogevand fra kartoflerne til du har den ønskede konsistens.
  • Smag til med salt, og sørg for at det også bliver piske godt ind i kartoffelmosen.
  • Server retten toppet med masser af finthakket persille.
Bøf stroganoff - Opskrift på bøf stroganoff - Klassisk bøf stroganoff
Bøf stroganoff – Opskrift på bøf stroganoff – Klassisk bøf stroganoff

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse