
Nem og lækker pasta med masser af friske tomater, hvidvin, hvidløg og basilikum, – enkelt og virkelig god.
Opskriften biksede jeg sammen undervejs, og den skuffer virkelig ikke, – så frisk og lækker. Det er lige før solen begynder at skinne 😉

Pasta med frisk tomatsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
friske cherry tomater, delt i både
- 5-6 fed
hvidløg, hakkede
- 1
stort løg, finthakket
- 1 dl
hvidvin
- 1/2 dl
olivenolie
- 1/2 tsk
sukker
- 1 håndfuld
friske basilikumsblade
-
Salt og peber
- 500 g
pasta, efter eget ønske
-
Revet parmesan
Sådan gør du
- Varm olivenolien op i en stor gryde og svits de hakkede løg i et par minutter.
- Tilsæt de hakkede hvidløg og lad dem svitse med ved middel varme et par minutter.
- Tilsæt de hakkede cherrytomater og hvidvinen og lad retten simre i yderligere 10 min.
- Kog pastaen 1-2 min kortere end al dente, - det er vigtigt der er bid i, da den skal vendes i tomatsaucen og koge videre i små 2 min. og serveres al dente.
- Smag tomatsaucen til med salt og peber, et lille drys sukker og vend de friske basilikumsblade i.
- Hæld vandet fra pastaen, vend pastaen i tomatsaucen og lad det simre sammen i et par minutter.
- Server pastaen med et fint drys parmesan.
