Knuste kartofler med caviar og pisket creme fraiche – sprød luksus hapser til festlige stunder.
De her knuste kartofler med caviar og pisket creme fraiche er den perfekte festhapser, når det skal være lidt ekstra.
Sprøde, gyldne kartofler, toppet med let pisket, cremet creme fraiche og en lille skefuld saltet caviar – det er en luksussnack, der både smager fantastisk og ser drøngodt ud på bordet.
De fungerer helt genialt til nytårsaften, fødselsdage, sommerfester – eller bare når du har lyst til at forkæle dine gæster (eller dig selv). Kombinationen af den sprøde kartoffel og den kolde, let syrlige creme fraiche med caviarens umami og salt, er simpelthen spot on.
Jeg anbefaler at bruge en god, fed creme fraiche 38%, og hvis den bliver lidt tynd når du rører i den, så pisk den med en håndmixer som beskrevet i opskriften – det gør den lækkert cremet og stiv i konsistensen, så den holder formen, når du topper dine kartofler.
Caviar & nytår – den perfekte start på festen
Der er bare noget magisk over caviar og champagne til nytår – og de her små sprøde kartofler med caviar er et elegant og overraskende bud på en appetizer, der virkelig sætter stemningen fra første mundfuld.
Caviar er ikke kun til blinis – den smager fantastisk ovenpå en sprød kartoffel med kold creme fraiche. Det er den der kontrast, der gør det hele: Sprødt, koldt og cremet – fedme og salt.
Perfekt caviar appetizer til:
- Nytårsaften som snack eller appetizer til velkomstboblerne
- Tapas eller snack til fest
- Lidt ekstra forkælelse til en særlig middag
Vælg den caviar du har lyst til.
Tips til forberedelse
- Kog kartoflerne dagen før, og lad dem køle helt af – så skal de kun bages sprøde inden servering
- De færdigbagte, knuste kartofler kan stå klar på en rist, ved stuetemperatur, en time eller to inden gæsterne kommer
- Sørg for, at kartoflerne er helt afkølede, før du topper med creme fraiche og caviar – ellers smelter toppingen
- Brug håndmixer til at piske creme fraichen, så den bliver cremet og fast i konsistensen

Knuste kartofler med caviar og pisket creme fraiche
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Sprøde knuste kartofler
- 12 små kartofler
- Olie
- Salt og friskkværnet peber
Derudover
- 100 g creme fraiche 38%
- 50 g caviar
- Finthakket purløg
Sådan gør du
- Rens kartoflerne fri for urenheder, men lad skrællen blive på.
- Kog dem i rigeligt godt saltet vand i ca. 20 minutter – eller til de er møre. Dræn dem for væde, og lade dem tørre fuldstændigt på et viskestykke.Du kan med fordel koge dem dagen før de skal serveres.
- Vend kartoflerne med et par spiseskefulde olie og læg dem på et stykke bagepapir. Brug bunden af et glas eller lignende til at knuse dem med. Jo fladere de bliver, jo sprødere. Smør evt. glasset med lidt olie, så slipper de nemmere. Falder kartfolerne lidt fra hinanden, kan du nemt mase dem sammen til sidst.
- Spray eller pensl toppen med en smule olie og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 40-45 minutter.Lad dem køle af på en rist inden de toppes.
- Imens kartoflerne køles af piskes creme fraichen cremet og stiv. Det gøres nemt ved at hælde den i en skål og piske den med en håndmixer.
Knuste kartofler med caviar og pisket creme fraiche
- Smør hver kartoffel med en skefuld creme fraiche. Top med caviar og drys med purløg.Server straks.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.


