Rens kartoflerne fri for urenheder, men lad skrællen blive på.
Kog dem i rigeligt godt saltet vand i ca. 20 minutter – eller til de er møre. Dræn dem for væde, og lade dem tørre fuldstændigt på et viskestykke.Du kan med fordel koge dem dagen før de skal serveres.
Vend kartoflerne med et par spiseskefulde olie og læg dem på et stykke bagepapir. Brug bunden af et glas eller lignende til at knuse dem med. Jo fladere de bliver, jo sprødere. Smør evt. glasset med lidt olie, så slipper de nemmere. Falder kartfolerne lidt fra hinanden, kan du nemt mase dem sammen til sidst.
Spray eller pensl toppen med en smule olie og krydr med salt og friskkværnet peber.
Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 40-45 minutter.Lad dem køle af på en rist inden de toppes.
Imens kartoflerne køles af piskes creme fraichen cremet og stiv. Det gøres nemt ved at hælde den i en skål og piske den med en håndmixer.
Knuste kartofler med caviar og pisket creme fraiche
Smør hver kartoffel med en skefuld creme fraiche. Top med caviar og drys med purløg.Server straks.