Fetacreme med stegte kartofler – Perfekt til grillmad og sommerretter

Fetacreme med stegte kartofler

Fetacreme med stegte kartofler
Opskrift på den lækreste kartoffelsalat med fetacreme og stegte kartofler.
Fetacreme med stegte kartofler – Perfekt til grillmad og sommerretter

Fetacreme med stegte kartofler – Nem og lækker sommermad.

Cremet fetacreme med sprøde kartofler. Denne ret er ren forkælelse i sommersolen. Her får du en silkeblød fetacreme lavet på feta, græsk yoghurt, frisk hvidløg og citron – pisket til perfektion i en minihakker eller blender, så den bliver let, luftig og lækker. Ovenpå kommer lune, sprøde kartofler, stegt gyldne i ovn eller airfryer – og det hele bliver samlet til en skøn servering, der både er nem og virkelig velsmagende.
Den cremede, salte fetacreme får modspil af de let sprøde kartofler og det friske pift fra citron og hvidløg – og det fungerer vanvittigt godt som tilbehør til alt fra grillen.

Kartoffelsalat med et twist – Perfekt til grillmaden

Man kan vel kalde den her version en moderne kartoffelsalat. Den passer perfekt til både lyst og mørkt kød, og den er virkelig god sammen med f.eks. grillet kylling, lam, en saftig bøf eller et stykke laks. Du kan servere den som en del af et større grillbord eller bare nyde den som en selvstændig ret med lidt brød til.
Det her er den slags tilbehør, der både ser lækkert ud og føles let og sommerklar – og som dine gæster forhåbentlig vil bede om opskriften på.

Perfekt på tapasbordet

Den her lækre fetacreme med sprøde kartofler er ikke kun genial som grilltilbehør – den gør sig også virkelig godt som en del af et tapasbord eller en buffet med små serveringer. Den giver et skønt twist og lidt mere fylde end f.eks. en klassisk dip eller smørelse, og de lune sprøde kartofler gør den ekstra lækker.

Fetacreme med stegte kartofler – Perfekt til grillmad og sommerretter

Fetacreme med stegte kartofler

Opskrift på den lækreste kartoffelsalat med fetacreme og stegte kartofler.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 3 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Græsk
Nøgleord: Cremet kartoffelsalat, Feta dip, Kartoffelsalat
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 650 g små kartofler, renset
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • Olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber
  • Evt. krydderier

Fetacreme

  • 250 g feta
  • 200 g græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 citron, fintrevet skal og saften heraf
  • Friskkværnet peber og en smule salt

Sådan gør du

  • Halver kartoflerne eller skær dem i mundrette bidder, og vend dem med et par spiseskefulde olie, salt og friskkværnet peber.
    Drys dem evt. også med lidt krydderi – oregano, timian eller lignende.
  • Rist kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter eller i airfryer ved 180 grader i ca. 30 minutter – eller til de er gyldne.
    Lad dem derefter køle let af.
  • Hæld fetaen i en minihakker sammen med et par spiseskefulde yoghurt, hvidløg, citronskal og saft. Blend til du har en ensartet creme – tilsæt evt. et par spiseskefulde yoghurt mere hvis der er behov for det.
  • Krydr med friskkværnet peber og en smule salt, og hæld resten af yoghurten ved. Blend det hurtigt sammen – ikke for længe, så kan fetacremen blive tynd.
    Du kan også vælge at røre det sidste yoghurt i.
  • Fordel fetacremen på en tallerken og top med de stegte kartofler, persille, et dryp olivenolie og friskkværnet peber.
    Server straks.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Energi (KJ/kcal) : 323 kcal
Protein (g) : 17g
Fedt (g) : 14g
Kulhydrat (g) : 33 g
Mættede fedtsyrer : 8 g
Sukkerarter : 3 g
Salt : 741 mg

Kommentarer

  1. Anonym

    Hej
    Kan man forberede fetacremen dagen før?

  2. Det er SÅ lækkert

  3. Louise Rosenberg

    Kan man lave fetacremen dagen i forvejen?

  4. 5 stars
    Fantastisk lækker fetacreme – og kartofler i airfryer bliver så sprøde – tak
    Undlod salt anden gang jeg prøvede opskrift og det klædte cremen.

  5. Fuldstændig fantastisk ret, den er ren forkælelse.
    Tak for bøger, der er seriøst ikke en af opskrifterne i begge bøger, jeg ikke har lyst til, både at kaste mig ud i og sætte tænderne i.
    Smukke billeder og meget lækre opskrifter

    • Hej Heidi

      Tak for din meget meget søde besked, hvor gør det mig vanvittig glad at høre:)

      Ha en fantastisk dag:)

      Kh Dianna

  6. Anonym

    5 stars
    Det smager så fantastisk !
    Jeg laver meget ofte mad efter dine opskrifter – men du er så produktiv .. der er så mange nye opskrifter ! Jeg har travlt

    • Hejsa

      Hvor gør det mig glad at høre 🙂 Tak for de søde ord, og tusind tak fordi du giver dig tid til at skrive 🙂

      Kh Dianna

  7. Marianne

    Bliver cremen for tynd med alm. yougurt?

    • Hej Marianne

      Det tror jeg desværre den gør. Men prøv dig frem, det kan sagtens være det fungerer, bare undlad at piske for meget 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)