Cordon Bleu med hakket kylling – Saftig version med ost og skinke

Cordon Bleu med hakket kylling

Cordon Bleu med hakket kylling
Opskrift på Cordon Bleu lavet med hakket kylling, gauda og skinke - paneret i cornflakes.
Cordon Bleu med hakket kylling – Saftig version med ost og skinke

Cordon Bleu med hakket kylling – sprød, saftig og fyldt med ost og skinke.

Den her version af Cordon Bleu er en vaskeægte comfort-klassiker – men med et lille tvist, der gør den endnu mere saftig, sprød og uimodståelig.
I stedet for hele kyllingebryster, bruger jeg hakket kylling formet til bøffer, fyldt med gouda og skinke og paneret i knuste og krydrede cornflakes. Det giver en ultra sprød overflade og en midte, der bare smelter på tungen.
Du kan naturligvis også panere i almindelig rasp eller panko.

Det er en fransk favorit, der er både weekend- og hverdagsvenlig. Osten kan du sagtens variere – prøv f.eks. lagret havarti for lidt mere kant eller brug den du foretrækker.

Server den med lige dét du har lyst til – det her er en ret, der spiller sammen med både kartofler, grønt og saucer.

Serveringsforslag & tilbehør:

  • Stegte små kartofler med frisk timian og flagesalt – og en grøn salat med vinaigrette
  • Kogte nye kartofler, dampet broccoli og en cremet sennepssauce – klassisk og lækkert
  • Gratin med kartofler og porrer + friskrevet parmesan – comfort food på comfort food
  • Sprød kålsalat med æbler, nødder og honning-sennepsdressing – frisk og knasende kontrast
Cordon Bleu med hakket kylling – Saftig version med ost og skinke

Cordon Bleu med hakket kylling

Opskrift på Cordon Bleu lavet med hakket kylling, gauda og skinke – paneret i cornflakes.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Nøgleord: Hakket kylling, Paneret kylling
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 600 g hakket kylling
  • 100 g gauda, i skiver
  • 4 skiver god skinke
  • 120 g cornflakes
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 2 æg, sammenpisket
  • 4 spsk hvedemel + lidt ekstra
  • Salt og friskkværnet peber
  • Smør og/eller smagsneutral olie

Sådan gør du

  • Del kødet i 4 lige store klumper, og mas dem ud i 4 flade cirkler.
    *Kylling er ret fedtet i konsistensen, så undlad at arbejde for meget med det. Jeg putter en smule mel på hænderne og coater overfladen, inden jeg maser det ud på et spækbræt.
  • Fordel ost og skinke på den ene halvdel af kødet, og fold dem nu på midten, så de danner en måne. Mas kødet sammen omkring fyldet, og læg dem til side på et stykke bagepapir eller madpakkepapir, drysset med mel.
    Læg dem på køl imens du ordner det sidste.
  • Hæld cornflakes og krydderierne i en pose, krydr med salt og friskkværnet peber og knus dem fint mellem hænderne. Du kan også smide det i en minihakker og blende det hurtigt – men ikke for fint.
  • I 3 tallerkener fordeles henholdsvis hvedemel, cornflakes og sammenpisket æg.
  • Vend kyllingen godt i hvedemel, og mas kødet let sammen samtidig. Vend dem derefter i æg og til sidst i blandingen med cornflakes.
  • Smelt en god klat smør og lidt smagsneutral olie på en pande ved middel varme. Eller brug kun smagsneutral olie hvis du foretrækker det. Der skal være et godt lag fedtstof på panden for at få dem flotte gyldne hele vejen rundt.
  • Steg dine cordon bleu ved middel varme, til de er gyldne og sprøde på begge sider. Tiden afhænger af tykkelsen, så mål evt. midten med et stegetermometer.
  • Server straks med ønsket tilbehør.
Cordon Bleu med hakket kylling – Saftig version med ost og skinke
Cordon Bleu med hakket kylling – Saftig version med ost og skinke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)