Opskrift på Cordon Bleu lavet med hakket kylling, gauda og skinke - paneret i cornflakes.
Ret Hovedret
Køkken Fransk
Nøgleord Hakket kylling, Paneret kylling
Servings 4personer
Calories 556kcal
Ingredienser
600ghakket kylling
100ggauda, i skiver
4skivergod skinke
120gcornflakes
1tskpaprika
1tskløgpulver
1tskhvidløgspulver
2æg, sammenpisket
4spskhvedemel + lidt ekstra
Salt og friskkværnet peber
Smør og/eller smagsneutral olie
Sådan gør du
Del kødet i 4 lige store klumper, og mas dem ud i 4 flade cirkler.*Kylling er ret fedtet i konsistensen, så undlad at arbejde for meget med det. Jeg putter en smule mel på hænderne og coater overfladen, inden jeg maser det ud på et spækbræt.
Fordel ost og skinke på den ene halvdel af kødet, og fold dem nu på midten, så de danner en måne. Mas kødet sammen omkring fyldet, og læg dem til side på et stykke bagepapir eller madpakkepapir, drysset med mel.Læg dem på køl imens du ordner det sidste.
Hæld cornflakes og krydderierne i en pose, krydr med salt og friskkværnet peber og knus dem fint mellem hænderne. Du kan også smide det i en minihakker og blende det hurtigt - men ikke for fint.
I 3 tallerkener fordeles henholdsvis hvedemel, cornflakes og sammenpisket æg.
Vend kyllingen godt i hvedemel, og mas kødet let sammen samtidig. Vend dem derefter i æg og til sidst i blandingen med cornflakes.
Smelt en god klat smør og lidt smagsneutral olie på en pande ved middel varme. Eller brug kun smagsneutral olie hvis du foretrækker det. Der skal være et godt lag fedtstof på panden for at få dem flotte gyldne hele vejen rundt.
Steg dine cordon bleu ved middel varme, til de er gyldne og sprøde på begge sider. Tiden afhænger af tykkelsen, så mål evt. midten med et stegetermometer.