Grovboller med squash
Opskrift på lækre grove squash boller, - så bløde og saftige.Denne opskrift giver ca. 16 stk á 75 g.
Nemme og lækre grovboller med squash, – bløde, saftige og smagfulde, og så holder de sig friske i evigheder.
De er super nemme at bage, og smager bare helt fantastisk. Opbevares de ved stuetemperatur i en tætlukket pose, vil de stadig være lækre friske på både 3. og 4. dagen.
Top dem med dine favorit frø eller kerner, – og gerne et mix.
Bollerne egner sig perfekt til en tur i fryseren, og er dejlig bløde og lækre ved optøning.
Lun dem evt. i ovnen i 5 minutter ved et par hundrede grader.

Grovboller med squash
Opskrift på lækre grove squash boller, – så bløde og saftige.Denne opskrift giver ca. 16 stk á 75 g.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalpersoner
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl lunken vand eller lunken danskvand
- 450 g hvedemel
- 200 g grahamsmel
- 150 g squash, fintrevet (jeg undlader midten af squashen)
- 50 g smør, stuetemperatur
- 1 æg
- 1 spsk sukker eller honning
- 1 1/2 tsk salt
- Mælk eller sammenpisket æg til pensling
- Topping, – sesam, birkes eller lignende
- Evt. lidt olie til hænderne
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet, og tilsæt derefter æg, squash og sukker/honning.
- Bland hvedemel, grahamsmel og salt, tlsæt det lidt ad gangen, og rør dejen, meget gerne på maskine, – til alt melet er æltet godt ind i dejen.
- Tilsæt smørret i mindre tern, og rør dejen ved god høj hastighed til den slipper skålen. Det tager sagtens 5-10 min., så hav tålmodighed, og tilsæt endelig ikke mere mel selvom den ser klistret ud, – den skal nok samle sig, men det tager tid.
- Smør hænderne med lidt olivenolie, og tag dejen op og form den til en kugle. Smør ligeledes hæveskålen med lidt olie og læg dejen tilbage heri.*Olien gør dejen nemmere at arbejde med.Drys lidt mel på toppen, beklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
- Del dejen i 16 lige store stykker, ca. 75-80 g/stk, og form dem til boller. Spænd gerne dejen lidt op ved at folde bunden ind over hinanden, og tril derefter bollerne runde. *Hvis dejen klistrer kan du smøre hænderne med lidt olie, – prøv så vidt muligt ikke at bruge mere mel.
- Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir, læg et klæde over og lad dem stå i ca. 30 minutter.
- Pensl bollerne med mælk eller sammenpisket æg og drys med ønskede topping.
- Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn, ved 225 grader, almindelig ovn, – i ca. 10-12 minutter. Hvis du har dampprogram i din ovn kan det med fordel bruges, og ellers kan du sætte en skål med vand i bunden af ovnen.*Jeg bager dem ad 2 omgange da jeg foretrækker at bruge almindelig ovn, – du kan også sætte bollerne helt tæt så de "vokser sammen", eller bage dem på varmluft ved ca. 210 grader.
- Lad bollerne køle af inde de pakkes i tæt lukkede poser.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Squash river man den med skræl på eller skralder du den
Hej Vivi
Endelig med skrællen på, det giver et skønt farvespil 🙂
Kh Dianna