
Snasket, cremet og ultra lækker oste dip fyldt med trevlet kylling, masser af smeltet cheddar og finthakket jalapeños, – man kan næsten sige det er “nuggets meets chili cheese tops”.
Denne her oste dip er en videre udvikling af min klassiske Spicy buffalo chicken dip der originalt laves med blåskimmel, – så til dem der ikke er vild med blåskimmel, eller til dem der bare OGSÅ er vild med cheddar har jeg lavet denne vanvittig lækre version. Den smager sååå godt, endnu en omgang hvor man har svært ved at stoppe når først man er gået i gang.
Portionen rækker til 4-6 personer, alt efter om der serveres andet end oste dip med sprøde tortillachips.
Prøv også at lave dine egne chips, super nemt og virkelig lækkert, – find opskriften her.

Ostedip med kylling, cheddar og jalapeños - Spicy buffalo chicken dip
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
kyllingebryster
- 300 g
flødeost naturel, ikke light
- 250 g
cheddar,
- 2 1/2 dl
creme fraiche 18%
- 1 dl
god chilisauce, jeg bruger Chu Chum Real Chili Sauce (mild) - den kan varmt anbefales
- 40 g
jalapeños, finthakket - smag til inden den kommer i ovnen
- 3 spsk
finthakket purløg
- 1/4 tsk
løg pulver
- 1/4 tsk
hvidløgspulver
-
Salt og peber
- 3
forårsløg, finthakket til toppen
-
Masser af tortilla chips
Sådan gør du
- Kog kyllingebrysterne i en let saltet vand i ca. 10 min. - det skal kun lige være tilberedt. Køl dem let af, skær dem evt. i et par stykke så det går hurtigere, og trevl derefter kødet grundigt.
- I en stor skål røres flødeost, creme fraiche, revet cheddar, chilisauce, jalapeños, purløg og krydderier godt sammen.
- Tilsæt den trevlede kylling og vend det godt sammen, - smag til med salt og peber og juster evt. med mere chilisauce eller jalapeños hvis den ønskes mere spicy.
- Fordel blandingen i et ovnfast fad og bag det ved 180 grader i ca. 25 min.
- Med en gaffel vendes det hele godt rundt når det kommer ud af ovnen, top med masser af finthakket forårsløg evt. et drys chili og server med masser af sprøde tortilla chips.



Hej igen
Den opskrift ser bare überlækker ud.
To spørgsmål:
1. Vi har – efter at have læst om Chu Chum chilli på din blog (!) – købt den almindelige hotte version (3 styrkeprikker).
Hvor finder du den milde udgave? – kan nemlig ikke finde den i mine supermarkeder.
2. Er smagen meget anderledes i den milde udgave? Hvis ikke, tænker jeg man kan bruge den stærke, bare mindre af den. Hvad er din erfaring?
Tusind tak for dine skønne opskrifter.
Kh Hanne Hartung, Kbh.
PS – kan man smage den blå ost i den anden udgave? Ellers må jeg hellere holde mig til Cheddar osteudgaven.
Hej Hanne
Tusind tak for din besked, – hvor er det dejligt at høre 🙂
Altså ny kan jeg lige se at der også er 3 prikker på min, – den hedder Original, mon det er den samme? 😉
Alle Chu Chum har en FANTATSISK smag, – så du kan uanset hvad bruge den du har, det er kun styrken til forskel. Så smag til inden du bare tilsætter fuld mængde;-)
Og jeg lover du ikke kan smage den blå ost, du kan ane den, – men på ingen måde smager den igennem. Så mange har skrevet at de ikke kunne fordrage blå ost men elsker denne ret, – den giver bare en vanvittig lækker dybde, så vil sige det er synd ikke at prøve:)
Skriv endelig hvis du har yderligere spørgsmål, – og giv den endelig en chance med blå ost, det vil I ikke fortryde:)
Rigtig dejlig weekend:)
Kh Dianna
Hej Diana. Så stod weekenden i Gourministeriets tegn: spicy buffalo chicken fredag og sloppy Joe søndag. Tak for dine opskrifter
Hej Hanne
Ihhh hvor er der bare helt vidunderligt at høre, – jeg er så glad for du bruger opskrifterne 🙂
Vi fik også selv Buffalo chicken i sidste weekend, arh men hold nu op hvor jeg elsker den ret 🙂
Tusind tak for din besked og rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
OMG det er din skyld jeg bliver tyk nu. Den smager så fantastisk.
Hej Ellen
Haha hvor er du sød altså 🙂 Ja vi er altså også noget nær afhængige af den herhjemme, åhhh det smager så dejligt jo 🙂
Rigtig dejlig søndag 🙂
Kh Dianna
OMG den er på madplanen igen denne uge. Kan man sagsøge dig for fitnessabonnent