
Skøn og enkelt pizza bianco med kartofler, mascarpone og timian. En virkelig lækker vegetar pizza med masser af smag og lækker sprød pizzabund.
Jeg elsker pizza bianco og bruger gerne mascarpone ost på denne slags pizza, da det giver en fantastisk lækker smag og en skønt cremet finish.

Kartoffelpizza med timian og mascarpone
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 portion pizzadej - klik her
- 2
bøffelmozzarella, åbnet og drænet for væde
- 250 g
mascarpone
- 8 mellemstore kartofler
- 1 håndfuld
frisk timian, bladene heraf
- 3 spsk
olivenolie
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Skær kartoflerne i ultra tynde skiver, gerne på et mandolinjern og dup dem tørre i et viskestykke. Vend dem i olivenolien sammen med timian.
- Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
- Fordel bøffel mozzarella og mascarpone på bundene.
- Top med et tæt lag kartoffelskiver og krydr med salt og peber.
- Bag pizzaerne til de er sprøde og gyldne, - i ovn, ca. 12-15 min ved 250 grader. Hold øje, - ovne varmer forskelligt.
- Server pizzaerne med lidt frisk timian på toppen.

