
Lækre fyldte kartofler med masser af smag og den lækreste cremede konsistens.
De her fyldte kartofler passer perfekt som tilbehør til alle former for kød, eller blot sammen med en god salat som et let og lækkert måltid.
Prøv også mine bagte fyldte kartofler med persille og cheddar, de er lige så lækre og fuldstændig fantastiske som disse.

Bagte fyldte kartofler med bacon, ost og purløg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4
mellemstore bagekartofler
- 100 g
revet mozzarella
- 1/2 dl
creme fraiche 18%
- 1 spsk
smør
- 1 bdt
purløg, finthakket
- 50 g
bacon, sprødstegt og finthakket
-
Olivenolie
-
Salt og peber
-
Lidt finthakket persille til pynt
Sådan gør du
- Vask kartoflerne grundigt og tør dem derefter grundigt i et viskestykke.
- Gnid dem med olie og drys med salt, og bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir, i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 1 time.
- Skær toppen af kartoflerne (kun toppen, de skal ikke halveres), og lad dem køle af i 15 min.
- Skrab kartoflen ud med en teske og hæld det i en skål, - lad der dog sidde et ganske tyndt lag mod skralden så ikke denne falder sammen. Bag de udhulede kartofler i yderligere 10 min. ved 200 grader.
- Mos kartoflerne og tilsæt cremefraiche, smør, mozzarella, purløg og bacon. Smag til med salt og peber og rør det godt sammen.
- Fyld de udhulede kartofler med kartoffelfyldet, mas det godt ned i kartoflen med en teske og top dem godt op.
- Bag dem igen i ca. 20 min. til de er fine gyldne på toppen.
- Tag dem forsigtigt af bagepladen og server dem med finthakket persille.


Skønne smagfulde og nemme ♥️
De var en stor succes til nytårs menuen her i huset.
Hej Regine
Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tusind tak 🙂
Rigtig godt nytår.
Kh Dianna
Jeg er NETOP i gang med at lave dem for 1 gang nu 🙂
Hej Daniel
Ej hvor fedt, håber de smagte dig 🙂
Dbh Dianna
Kan man mon lave dem dagen før, og så vente ned at give dem de sidste 20 min. ??
Hej Malene
Du kan sagtens lave dem dagen før, og så varme dem op dagen efter
Tænker de måske nok skal have lidt mere end 20 minutter, men prøv dig frem:)
Sørg gerne for at de ikke er køleskabskolde når de kommer i ovnen:)
Kh Dianna
Hvor lang bagetid med store bagekartofler? Har tre liggende, som tigger om at blive brugt 🙂
Hej Sanne
Uha, hvis de er meget store så skal du nok beregne +30 minutter, – men det er svært at sige.
Jeg ville nok lige prøve at stikke i dem med en kødnål efter en time, så kan du vurdere hvor meget mere de skal have 🙂
Kh Dianna
Helt perfekte! Tusind tak for opskriften
Hej Søren
Tusind tak for din besked 🙂
Dbh Dianna
Skal det bacon ikke steges?
Hej Jesper
Jo bestemt, – det står faktisk i ingredienslisten at det skal være sprødstegt 🙂
Dbh Dianna
Super lækre. Var er hit her i familien.
Hej Inge
Det er jeg glad for at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hey kan man lave dem dagen før
Hej Michael
Det kan du egentlig godt, men jeg vil nok anbefale ikke at bage dem 2 gange med fyldet i.
Så hellere bage kartoflerne dagen før, og mixe fyldet, – samle kartoflerne og så på køl til dagen efter hvor de så bages 🙂
Dbh Dianna
Kan de evt. laves dagen før?
Hej Helle
Det tænker jeg bestemt dee kan:)
Undlad at bage dem efter de er fyldt, og så bag dem dagen efter til de er gennemvarme og gyldne 🙂
Kh Dianna
Dejlige Kartofler
Hej Brian
Ej hvor dejligt at høre, tusind tak 🙂
Dbh Dianna
Nøøøj den var lækker den skal bestemt laves igen
Hej Jonna
Ihhh hvor godt at høre – jeg synes altså også det er noget så lækkert 🙂
Kh Dianna
Skal have gæster og vil gerne lave denne kartoffel til en oksefilet. Kunne man serverer en sauce til og evt. hvilken?
Hej Jeanette
Ja absolut da – en rødvinssauce eler rødvinsglace vil være super lækker til 🙂
Kh Dianna