Lækker cremet vodka pasta, – super nem at lave, masser af smag og bare møg lækker. Server den alene eller til et stykke stegt kylling, – eller lav den med mundrette bider af kylling – fint opskriften på Vodka pasta med kylling her.
Penne alla Vodka er en amerikansk/italiensk pasta, – og mange undrer sig ofte over hvorfor vodka i en pastaret?
Og ja, – hvorfor vodka i saucen? Altså nu er det er jo en klassisk vodka pasta, så vodkaen slipper vi ikke uden om. Men, – faktisk skulle vodkaen også have den egenskab, ligesom alt andet alkohol, at gøre saucen både mere blød og cremet, og samtidig fremhæve aromaerne i sauce.
Husk på at alkoholen brænder af under tilberedning, så du kan roligt servere det for børnene også, – og vodkaen kan man på ingen måde smage.
Vodka pasta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g pasta
- 1 ds hakkede tomater
- 1/4 l piskefløde
- 1/2 dl vodka
- 125 g bacon eller panchetta, skåret i tern
- 80 g parmesan, fintrevet
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, presset eller revet
- 1 håndfuld friske basilikumsblade
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 1 tsk tørret oregano
- Chiliflager
- Salt og peber
- Olie
Sådan gør du
- Varm lidt olie i en gryde og steg løg og bacon af i godt 5 minutter. Baconen skal være gylden med ikke sprød.
- Tilsæt hvidløg og steg med et minuts tid, og steg derefter tomatkoncentrat med et minutstid.
- Hæld vodkaen over og lad den kort bruse op, og tilsæt derefter de hakkede tomater, fløde, basilikum og oregano. Lad saucen simre ved middel varme i ca. 10 minutter.
- Kog i mellemtiden pastaen som beskrevet på posen.
- Vend parmesanen i saucen, smag til med salt og peber og evt. chiliflager.*Tilsæt gerne en håndfuld friske basilikumblade mere, – det giver en flot farve.
- Dræn pastaen for væde, – gem evt. en smule pastavand til at justere konsistensen med.
- Vend pastaen i saucen, juster evt. konsistensen med pastavand og server den toppet med lidt finthakket grønt og chiliflager.
Hvor var den her opskrift bare helt igennem GOD! Tak for den!
Hej Anne Sofie
Åhh det er jeg SÅ glad for at høre, – tusind tak:)
Kh Dianna
Hvornår skal osten mon i?
Hej Laila
Det er opdateret i opskriften, – det skal i imens pastaen koger 🙂
Tak for at gøre opmærksom på manglen.
Dbh Dianna
Hej Diana
Kan man lave saucen dagen i forvejen, så den står og trækker smag natten over? 🙂
Hej Maja
Ja det kan du sagtens gøre:)
Juster konsistensen med pastavand inden servering:)
Kh Dianna
Hej Dianna
Den glæder jeg mig til at lave!
Jeg vil dog høre, om det er muligt at bruge hvid Rom i stedet for vodka?
Hej Marie
Dejligt at høre – tak 🙂
Jeg tror måske der er for meget smag i rommen, men har ikke prøvet 😉
Vodka er jo mere smagsneutral i smagen 🙂
Kh Dianna