Cremet vodka pasta - Opskrift på penne alla vodka

Vodka pasta

Vodka pasta
Opskrift på nem, lækker og super cremet vodka pasta.
Cremet vodka pasta - Opskrift på penne alla vodka

Lækker cremet vodka pasta, – super nem at lave, masser af smag og bare møg lækker. Server den alene eller til et stykke stegt kylling, – eller lav den med mundrette bider af kylling – fint opskriften på Vodka pasta med kylling her.
Penne alla Vodka er en amerikansk/italiensk pasta, – og mange undrer sig ofte over hvorfor vodka i en pastaret?
Og ja, – hvorfor vodka i saucen? Altså nu er det er jo en klassisk vodka pasta, så vodkaen slipper vi ikke uden om. Men, – faktisk skulle vodkaen også have den egenskab, ligesom alt andet alkohol, at gøre saucen både mere blød og cremet, og samtidig fremhæve aromaerne i sauce.
Husk på at alkoholen brænder af under tilberedning, så du kan roligt servere det for børnene også, – og vodkaen kan man på ingen måde smage.

Cremet vodka pasta - Opskrift på penne alla vodka

Vodka pasta

Opskrift på nem, lækker og super cremet vodka pasta.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.53 fra 82 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk, Dansk, Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1/4 l piskefløde
  • 1/2 dl vodka
  • 125 g bacon eller panchetta, skåret i tern
  • 80 g parmesan, fintrevet
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, presset eller revet
  • 1 håndfuld friske basilikumsblade
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 1 tsk tørret oregano
  • Chiliflager
  • Salt og peber
  • Olie

Sådan gør du

  • Varm lidt olie i en gryde og steg løg og bacon af i godt 5 minutter. Baconen skal være gylden med ikke sprød.
  • Tilsæt hvidløg og steg med et minuts tid, og steg derefter tomatkoncentrat med et minutstid.
  • Hæld vodkaen over og lad den kort bruse op, og tilsæt derefter de hakkede tomater, fløde, basilikum og oregano. Lad saucen simre ved middel varme i ca. 10 minutter.
  • Kog i mellemtiden pastaen som beskrevet på posen.
  • Vend parmesanen i saucen, smag til med salt og peber og evt. chiliflager.
    *Tilsæt gerne en håndfuld friske basilikumblade mere, – det giver en flot farve.
  • Dræn pastaen for væde, – gem evt. en smule pastavand til at justere konsistensen med.
  • Vend pastaen i saucen, juster evt. konsistensen med pastavand og server den toppet med lidt finthakket grønt og chiliflager.
Cremet vodka pasta - Opskrift på penne alla vodka
Cremet vodka pasta – Opskrift på penne alla vodka
Cremet vodka pasta - Opskrift på penne alla vodka
Cremet vodka pasta – Opskrift på penne alla vodka

Kommentarer

  1. Anne Sofie

    5 stars
    Hvor var den her opskrift bare helt igennem GOD! Tak for den!

  2. Hvornår skal osten mon i?

    • Hej Laila
      Det er opdateret i opskriften, – det skal i imens pastaen koger 🙂

      Tak for at gøre opmærksom på manglen.

      Dbh Dianna

  3. Hej Diana
    Kan man lave saucen dagen i forvejen, så den står og trækker smag natten over? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)