Opskrift på nem, lækker og super cremet vodka pasta.
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk, Dansk, Italiensk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500gpasta
1dshakkede tomater
1/4lpiskefløde
1/2dlvodka
125gbacon eller panchetta, skåret i tern
80gparmesan, fintrevet
1løg, finthakket
3fedhvidløg, presset eller revet
1håndfuldfriske basilikumsblade
3spsktomatkoncentrat
1tsktørret oregano
Chiliflager
Salt og peber
Olie
Sådan gør du
Varm lidt olie i en gryde og steg løg og bacon af i godt 5 minutter. Baconen skal være gylden med ikke sprød.
Tilsæt hvidløg og steg med et minuts tid, og steg derefter tomatkoncentrat med et minutstid.
Hæld vodkaen over og lad den kort bruse op, og tilsæt derefter de hakkede tomater, fløde, basilikum og oregano. Lad saucen simre ved middel varme i ca. 10 minutter.
Kog i mellemtiden pastaen som beskrevet på posen.
Vend parmesanen i saucen, smag til med salt og peber og evt. chiliflager.*Tilsæt gerne en håndfuld friske basilikumblade mere, - det giver en flot farve.
Dræn pastaen for væde, - gem evt. en smule pastavand til at justere konsistensen med.
Vend pastaen i saucen, juster evt. konsistensen med pastavand og server den toppet med lidt finthakket grønt og chiliflager.