Vegetarisk stir fry med kikærter - Opskrift på stir fry med kikærter

Vegetarisk stirfry med kikærter

Vegetarisk stir fry med kikærter
Opskrift på vegetarisk stir fry med kikærter og grønstager.
Vegetarisk stir fry med kikærter - Opskrift på stir fry med kikærter

Lækker sprød asiatisk stir fry med kikærter, ristede cashewnødder og masser af sprøde grøntsager.
Stir fry saucen til min vegetariske Stir Fry er lavet med hoisin og soya, – en skøn kombination af det salte og søde, – og godt med smæk på smagen fra hvidløg og ingefær.
Jeg har brugt en masse blandede grøntsager i denne vegetar stir fry, – peberfrugter, broccoli, squash og svampe. Du kan også bruge gulerødder, blomkål, sugarsnaps, baby majs og lignende, – præcis hvad du foretrækker.
Server din vegetariske Stir Fry med kogte ris eller nudler, – eller server den til et stykker stegt kylling, oksekød eller svinemørbrad. Nem og sund frokost eller aftensmad.

Vegetarisk stir fry med kikærter - Opskrift på stir fry med kikærter

Vegetarisk stir fry med kikærter

Opskrift på vegetarisk stir fry med kikærter og grønstager.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.48 fra 17 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Asien
Keyword: Hurtig mad, Nem mad, Panderet, Vegetar, Vegetarisk
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Vegetarisk stir fry

  • 1 broccoli
  • 1 squash
  • 2 peberfrugter, skåret i skiver
  • 250 g svampe, skåret i skiver
  • 2-3 rødløg, skåret i både
  • 1 ds kikærter, drænet for væde
  • 100 g usaltede cashewnødder
  • 3 spsk olie

Stir fry sauce

  • 1/2 dl hoisinsauce
  • 1/2 dl soyasauce
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 spsk revet ingefær, ca. 4 cm
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 tsk maizena majsstivelse

Topping

  • Snittet forårsløg
  • Snittet chili
  • Sesam
  • Limebåde

Sådan gør du

  • Overhæld broccolien med kogende vand, og skyl det derefter i rigeligt koldt vand så den køler helt. På den måde beholder det sin flotte farve.
    Del det i små buketter, og lader dem tørre godt på et viskestykke.
    *Gør evt. dette tidligere på dagen, eller dagen før, for at fjerne skjulte urenheder.
  • Del squashen på midten, og skær dette i skiver.
    Er "kernedelen" meget stor, kan du skrabe denne ud med en ske, inden squashen skæres i skiver.
  • Bland ingredienserne til stir fry sauce og sæt den til side.
  • Varm olien på en pande, og rist cashewnødderne af ved middel varme, til de er gyldne på begge sider. Læg dem til side på lidt køkkenrulle.
  • På samme pande steges svampene af i et par minutter ved god høj varme, – tilsæt evt. mere olie hvis der er behov for det.
  • Hæld derefter broccoli, peberfrugt, rødløg og squashen ved, og steg det med i 3-4 minutter, fortsat ved god høj varme.
  • Tilsæt de drænede kikærter og de ristede cashewnødder, og hæld stir fry saucen over. Varm det igennem i yderligere et par minutter, og fjern derefter panden fra blusset.
    *Grøntsagerne skal have masser af bid.
  • Top din stir fry med sesam, forårsløg og chili, og server den med limebåde ved siden af.
    Du kan servere denne vegetariske stir fry med ris eller nudler, – men du kan også servere den til et stykke stegt kylling, oksekød eller svinemørbrad, – eller et stykke bagt eller stegt laks.

Kommentarer

  1. Tina Rosendal

    5 stars
    Uhm vældig lækkert og hurtig at lave..
    En sikker vinder..

  2. Anonym

    5 stars
    Bare lækkert…selv min kød spisende mand fandt den super!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)