Lækker sprød asiatisk stir fry med kikærter, ristede cashewnødder og masser af sprøde grøntsager.
Stir fry saucen til min vegetariske Stir Fry er lavet med hoisin og soya, – en skøn kombination af det salte og søde, – og godt med smæk på smagen fra hvidløg og ingefær.
Jeg har brugt en masse blandede grøntsager i denne vegetar stir fry, – peberfrugter, broccoli, squash og svampe. Du kan også bruge gulerødder, blomkål, sugarsnaps, baby majs og lignende, – præcis hvad du foretrækker.
Server din vegetariske Stir Fry med kogte ris eller nudler, – eller server den til et stykker stegt kylling, oksekød eller svinemørbrad. Nem og sund frokost eller aftensmad.
Vegetarisk stir fry med kikærter
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Vegetarisk stir fry
- 1 broccoli
- 1 squash
- 2 peberfrugter, skåret i skiver
- 250 g svampe, skåret i skiver
- 2-3 rødløg, skåret i både
- 1 ds kikærter, drænet for væde
- 100 g usaltede cashewnødder
- 3 spsk olie
Stir fry sauce
- 1/2 dl hoisinsauce
- 1/2 dl soyasauce
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 spsk revet ingefær, ca. 4 cm
- 1 tsk sesamolie
- 1 tsk maizena majsstivelse
Topping
- Snittet forårsløg
- Snittet chili
- Sesam
- Limebåde
Sådan gør du
- Overhæld broccolien med kogende vand, og skyl det derefter i rigeligt koldt vand så den køler helt. På den måde beholder det sin flotte farve.Del det i små buketter, og lader dem tørre godt på et viskestykke.*Gør evt. dette tidligere på dagen, eller dagen før, for at fjerne skjulte urenheder.
- Del squashen på midten, og skær dette i skiver. Er "kernedelen" meget stor, kan du skrabe denne ud med en ske, inden squashen skæres i skiver.
- Bland ingredienserne til stir fry sauce og sæt den til side.
- Varm olien på en pande, og rist cashewnødderne af ved middel varme, til de er gyldne på begge sider. Læg dem til side på lidt køkkenrulle.
- På samme pande steges svampene af i et par minutter ved god høj varme, – tilsæt evt. mere olie hvis der er behov for det.
- Hæld derefter broccoli, peberfrugt, rødløg og squashen ved, og steg det med i 3-4 minutter, fortsat ved god høj varme.
- Tilsæt de drænede kikærter og de ristede cashewnødder, og hæld stir fry saucen over. Varm det igennem i yderligere et par minutter, og fjern derefter panden fra blusset.*Grøntsagerne skal have masser af bid.
- Top din stir fry med sesam, forårsløg og chili, og server den med limebåde ved siden af.Du kan servere denne vegetariske stir fry med ris eller nudler, – men du kan også servere den til et stykke stegt kylling, oksekød eller svinemørbrad, – eller et stykke bagt eller stegt laks.
Uhm vældig lækkert og hurtig at lave..
En sikker vinder..
Hej Tina
Eeej hvor dejligt altså, tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Bare lækkert…selv min kød spisende mand fandt den super!
Der er jeg simpelthen så glad for at høre, tusind tak altså 🙂
Dbh Dianna