Opskrift på vegetarisk stir fry med kikærter og grønstager.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Asien
Nøgleord Hurtig mad, Nem mad, Panderet, Vegetar, Vegetarisk
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Vegetarisk stir fry
1broccoli
1squash
2peberfrugter, skåret i skiver
250gsvampe, skåret i skiver
2-3rødløg, skåret i både
1dskikærter, drænet for væde
100gusaltede cashewnødder
3spskolie
Stir fry sauce
1/2dlhoisinsauce
1/2dlsoyasauce
2fedhvidløg, revet eller presset
1spskrevet ingefær, ca. 4 cm
1tsksesamolie
1tskmaizena majsstivelse
Topping
Snittet forårsløg
Snittet chili
Sesam
Limebåde
Sådan gør du
Overhæld broccolien med kogende vand, og skyl det derefter i rigeligt koldt vand så den køler helt. På den måde beholder det sin flotte farve.Del det i små buketter, og lader dem tørre godt på et viskestykke.*Gør evt. dette tidligere på dagen, eller dagen før, for at fjerne skjulte urenheder.
Del squashen på midten, og skær dette i skiver. Er "kernedelen" meget stor, kan du skrabe denne ud med en ske, inden squashen skæres i skiver.
Bland ingredienserne til stir fry sauce og sæt den til side.
Varm olien på en pande, og rist cashewnødderne af ved middel varme, til de er gyldne på begge sider. Læg dem til side på lidt køkkenrulle.
På samme pande steges svampene af i et par minutter ved god høj varme, - tilsæt evt. mere olie hvis der er behov for det.
Hæld derefter broccoli, peberfrugt, rødløg og squashen ved, og steg det med i 3-4 minutter, fortsat ved god høj varme.
Tilsæt de drænede kikærter og de ristede cashewnødder, og hæld stir fry saucen over. Varm det igennem i yderligere et par minutter, og fjern derefter panden fra blusset.*Grøntsagerne skal have masser af bid.
Top din stir fry med sesam, forårsløg og chili, og server den med limebåde ved siden af.Du kan servere denne vegetariske stir fry med ris eller nudler, - men du kan også servere den til et stykke stegt kylling, oksekød eller svinemørbrad, - eller et stykke bagt eller stegt laks.