
Lækker vegetar burger der bare smager helt fantastisk, – lækre sprøde kikærte/couscous bøffer, hjemmelavet pesto, avocado og chilimayo, mums.
Du kan enten forme farsen til stor bøffer eller mindre frikadeller, – vi foretrækker mindre frikadeller da der på den måde er flere lækre sprøde stegeflader i selve burgeren. Denne portion fars er dog rigelig stor til både 4 bøffer samt lidt ekstra små frikadeller til madpakken, – de smager mindst lige så fantastisk dagen efter.

Vegetar burger
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
Vegetar bøffer/frikadeller
- 1 ds
kikærter, skyllede og drænet for væde
- 400
g tilberedt couscous, - svarer til ca. 150 g tør couscous
- 1
løg, pillet og skåret i både
- 2
mellem store gulerødder, skrællede og skåret i store skiver
- 1/2
rød chili, - evt. uden kerner hvis ikke de skal være for spicy
- 1 stor håndfuld
bredbladet persille
- 2 fed
hvidløg, pillede
- 1 spsk
citron saft
- 1
æg
- 1/2 dl
rasp
- 1 1/2 tsk
spidskommen
-
Salt og peber
-
Rapsolie, - ca. 2-3 dl
Derudover
- 4
gode burgerboller
- 2
modne avocadoer, skåret i tynde skiver
- 4 spsk
god pesto, - prøv vores opskrift på hjemmelavet pesto
- 4 spsk
chili mayo
- 3 blade
til hver burger
- 1 håndfuld
ruccolasalat
-
Evt. syltede rødløg
Sådan gør du
Bøfferne
- Blend løg, gulerødder og hvidløg til en ensartet grov masse og hæld det i en skål sammen med de tilberedte couscous.
- Blend kikærter sammen med persillen, chili og citronsaft og vend det sammen med ovenstående masse.
- Tilsæt spidskommen og smag til med salt og peber, - bliv ikke forskrækket over den lidt skarpe smag af løg, det forsvinder ved stegning.
- Bland ægget og raspen i massen, rør godt sammen og lad den hvile i 15-20 min. på køkkenbordet.
- Varm en god sjat rapsolie op på en pande ved middel varme, og form nu farsen til bøffer og/eller frikadeller i hænderne. Farsen er nem at arbejde med og kan derfor nemt formes i hænderne. Lad dem stege til de er gyldne og sprøde på begge sider og læg dem løbende til side i et fad.
- Lun i mellemtiden bollerne i ovnen så der er klar til servering.
- Smør underbolleerne med pesto og top dem med romainesalat. Læg en bøf/frikadeller ovenpå, top disse med en avocado i skiver, lidt ruccola og evt. syltede rødløg. Slut af med top bollen smurt med chili mayo og server.

En virkelig lækker opskrift på vegetar burger Har lavet den flere gange Kunne dog godt tænke mig en glutenfri udgave, hvad vil I anbefale i stedet for couscous?
Mvh. Dorthe
Hej Dorthe
Hvor er det bare dejligt at høre
Jamen så vil jeg anbefale at prøve med quinoa i stedet for, eller prøv mine Quinoafrikadeller med friske urter, der også smager fantastisk i en vegetar burger.
Rigtig god fornøjelse med det:)
Mange hilsner
Dianna
Pingback: Kikærte frikadeller - Opskrift med couscous og grøntsager
Hej
Jeg har fulgt opskriften, men massen hænger slet ikke sammen… Har du nogle tips?
Mvh Katrine
Hej Katrine
Det lyder sørme mystisk og vildt ærgerligt altså. Fik du drænet couscous og kikærterne ordentligt mon? 🙂 Og lod farsen hvile så raspen fik lov at suge overskydende væde? 🙂
Hvis farsen er for våd kan du altid tilsætte ekstra rasp:) Undlad så vidt mulig mel, det kan hurtigt blive en klistret og tør omgang:)
Hvis farsen er tør kan du tilsætte et ekstra æg, – det hjælper også med at binde farsen sammen:)
Håber ovenstående kan hjælpe dig:)
Kh Dianna
Kan de fryses?
Hej Sophia
De kan sagtens fryses ja 🙂
Kh Dianna
De bedste vegetariske burger-“bøffer”.
Jeg lavede en god stak små deller og puttede resten i fryseren. Så er der lynhurtige burgere til aftensmad eller vegedeller til madpakken.
Hejsa
Det er jeg virkelig glad for at høre, tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna