Varme hveder - Opskrift på de bedste hvede knopper

Varme hveder

De bedste varme hvede knopper, – bløde og lækre, og med en skøn smag af kardemomme.
Varme hveder hører sig Store Bededag til, og det kan virkelig godt betale sig at hoppe en tur i køkkenet og bage dem selv. Denne opskrift er super nem at gå til, du får de lækreste bløde hveder med en skøn smag og oven i det en fantastisk duft af friskbagte hveder i hele huset.
Jeg har valgt at lave 9 store hveder ud af denne portion, – den kan også deles i 12 hvis man foretrækker dem lidt mindre.

Varme hveder

By Dianna Brinch
Tid: 2 1/2 time

Opskrift på de lækreste hveder med skøn smag af kardemomme, - bløde og saftige.
Denne opskrift giver 9 store hveder eller 12 mindre

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 1/2 dl mælk
  • 500 g hvedemel
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • Lidt olie
  • Smør til fadet
  • Mælk til pensling

Fremgangsmåde

1

Mælk og smør varmes i en gryde og hældes derefter i røreskålen hvor det køles let af. Når blandingen er lunken udrøres gæren heri.

2

Tilsæt sukker, og rør også en smule af melet i til dejen får en grødet konsistens.

3

Tilsæt derefter æg, kardemomme og salt og rør det ind i dejen.

4

Rør melet i lidt ad gangen og ælt nu dejen godt igennem, gerne på maskine. Ælt til dejen slipper kanterne, det tager ca. 5-8 min. Dejen skal være let klistret, - brug derfor ikke ekstra mel.

5

Tag dejen ud af røreskålen, og saml den med en smule olie på hænderne. Læg den tilbage i hæveskålen, dæk med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i 1 time.

6

Del dejen i 9 lige store stykker på 100 gram (eller 12 stk på ca. 75 g), og form dem til fine runde boller. Spænd gerne dejen lidt op ved at folde enderne ind under bollen, og tril den derefter rund i din håndflade.

7

Placer bollerne i et grundig smurt ovnfast fad med ca. 1 cm. mellemrum. Har du ikke et fad kan du stille bollerne tæt sammen på en bageblade beklædt med bagepapir.

8

Lad dem efterhæve et lunt sted, under et klæde i 30 min.

9

Pensl hvederne med mælk, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 garder i ca. 15 min. Jeg bager oftest på dampprogram, - har man ikke det i sin ovn kan man blot placere en skål med vand i bunden, det giver samme effekt.

Varme hveder - Opskrift på de bedste hvede knopper
Varme hveder smager fantastisk, og herhjemme bliver de altså også bagt selvom det ikke er Store Bededag.
Varme hveder - Opskrift på de bedste hvede knopper
Lækre bløde hveder med en skøn smag af kardemomme.

Kommentarer

  1. Malene

    Er det mig der ser mig blind på opskriften? Synes ikke jeg kan læse mig til hvornår kardemomme skal tilsættes?

    • Hej Malene
      Tak for din besked, – du har helt ret, den var smuttet.
      Jeg har opdateret opskriften, – kardemomme tilsætter du blot samtidig med æg og salt 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Mange hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*