Varme hveder - Opskrift på bløde og luftige hveder

Varme hveder

Varme hveder
Opskrift på de lækreste hveder med skøn smag af kardemomme, - bløde og saftige.Denne opskrift giver 9 store hveder eller 12 mindre.Til 9 store hveder bruges et ovnfast fad på ca. 25x25 cm og til 12 mindre hveder bruges en bradepande på ca. 30x20cm.
Varme hveder - Opskrift på bløde og luftige hveder

De bedste varme hvede knopper, – bløde og lækre, og med en skøn smag af kardemomme.
Varme hveder hører sig Store Bededag til, og det kan virkelig godt betale sig at hoppe en tur i køkkenet og bage dem selv. Denne opskrift er super nem at gå til, du får de lækreste bløde hveder med en skøn smag og oven i det en fantastisk duft af friskbagte hveder i hele huset.
Jeg har valgt at lave 9 store hveder ud af denne portion, – den kan også deles i 12 hvis man foretrækker dem lidt mindre.

Varme hveder - Opskrift på bløde og luftige hveder

Varme hveder

Opskrift på de lækreste hveder med skøn smag af kardemomme, - bløde og saftige.Denne opskrift giver 9 store hveder eller 12 mindre.Til 9 store hveder bruges et ovnfast fad på ca. 25x25 cm og til 12 mindre hveder bruges en bradepande på ca. 30x20cm.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.56 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Samlet tid: 2 timer 30 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

  • 25 g

    gær

  • 2 1/2 dl

    mælk

  • 500 g

    hvedemel

  • 50 g

    smør

  • 1

    æg

  • 2 spsk

    sukker

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    kardemomme

  • Lidt olie

  • Smør til fadet

  • Mælk til pensling

Sådan gør du

  • Lun mælken i en gryde og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt sukker og æg og rør det let sammen.
  • Bland mel, kardemomme og salt og rør det i lidt ad gangen til alt melet er absorberet.
  • Tilsæt smørret i mindre klumper og ælt dejen, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne. Dejen skal være let klistret, - brug derfor ikke ekstra mel.
  • Tag dejen ud af røreskålen, form til en stor kugle og læg den tilbage i røreskålen, dæk med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i 1 time. Brug evt. lidt olie på hænderne hvis dejen klistrer.
  • Del dejen i 9 lige store stykker på ca. 100 gram eller 12 stk på ca. 75 g./stk, og form dem til fine runde boller. Spænd gerne dejen lidt op ved at folde enderne ind under bollen, og tril den derefter rund i din håndflade.
  • Placer bollerne i et smurt eller bagepapir beklædt bradepande, ovnfast fad eller lignende, med ca. 1 cm. mellemrum. Har du ikke et fad kan du stille bollerne tæt sammen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad dem efterhæve et lunt sted under et klæde i ca. 30 min.
  • Pensl hvederne med mælk, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min. Jeg bager oftest på dampprogram, - har man ikke det i sin ovn, kan man blot placere en skål med vand i bunden, det giver samme effekt.
  • Lad hvederne køle af inden de pakkes i poser.
Varme hveder - Opskrift på bløde og luftige hveder
Varme hveder – Opskrift på bløde og luftige hveder
Varme hveder - Opskrift på bløde og luftige hveder
Varme hveder – Opskrift på bløde og luftige hveder

Kommentarer

  1. Malene

    Er det mig der ser mig blind på opskriften? Synes ikke jeg kan læse mig til hvornår kardemomme skal tilsættes?

    • Hej Malene
      Tak for din besked, – du har helt ret, den var smuttet.
      Jeg har opdateret opskriften, – kardemomme tilsætter du blot samtidig med æg og salt 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Mange hilsner
      Dianna

  2. Alison ODonoghue

    25g of fresh yeast? How much ‘Tør gær’ please? Tak

    • Hi Alison

      I have never tried to use dry yeast, – but according to google you should use 2 teaspoons of dry yeast as a replacement for 25 grams of fresh yeast:)

      Hope it will succeed:)

      Best regards
      Dianna

  3. Sabine

    Hvis ikke man har dampprogram på sin ovn, vil du så bage ved varmluft el alm og så sætte et fad med vand i bunden?

    • Hej Sabine

      Tak for din besked 🙂

      Jeg fortrækker generelt at bage ved almindelig ovn, – det gjorde jeg også selv sidst jeg bagte dem:)

      Men du kan også bage varmluft og lige sænke temperaturen med ca. 20 grader og så list vand i bunden 🙂

      De beste hilsner
      Dianna

  4. Hvordan bager du når du bruger dit damp program, jeg har en dampovn, men er ikke rigtig kommet igang med at bruge den, så kunne godt bruge nogle fif

    • Hej Kitsa

      Jamen jeg bager egentlig bare som normalt, – bare på dampprogram som tilfører brødet mere fugt og giver en dejlig krumme:)

      Man skal lige prøve det af nogle gange, – for måske skal temperaturen lige justeres lidt i for hold til opskriften, da alle ovne jo varmer forskelligt.
      Men det fungerer altså rigtig godt, – så det er bare ag springe ud i det:)

      Kh Dianna

  5. Isabella

    Hej.
    Ville rigtig gerne lave opskriften man bliver lidt forvirret over hvor meget mælk man skal have i. Kan det virkelig passe med 21 dl og lidt mere? Hvad svarer det cirka til i liter?

    Isabella

  6. Natasia Messeri

    Hej Dianna,

    Pensler du dine hveder med sammenpisket æg eller kun med mælk? Der står nemlig mælk til pensling i opskriften, men sammenpisket æg i fremgangsmåden 🙂
    Måske det egentlig er ligegyldigt, men de skulle gerne ende med at ligne dine hveder på billedet 😀

    Mvh. Natasia

    • Hej Natasia

      Ej ja det kan jeg da godt se, det er rettet 😉
      Jeg bruger kun mælk, – synes det giver sådan en mellem fin glans, og ikke fuld skrue som æggene gør 🙂 Faktisk ved jeg at man ofte slet ikke pensler hveder, men personligt synes jeg altså de er flotte med en lille smule blankhed på toppen 🙂

      Kh Dianna

  7. Lisa Rønn Hende Buur

    Hej Dianna,
    Kan man koldhæve dejen eller bliver det noget møg?
    Mvh Lisa

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)