
En ultra simpel og mega lækker pastasalat, baseret på de klassiske ingredienser i en tzatziki. Sprød, cremet og simpelthen med den skønneste smag af sol og sommer.
Denne her tzatziki pastasalat egner sig perfekt som tilbehør til grillen, til et stykke stegt kylling, med et stykke friskbagt brød eller på tapasbordet.
Du kan sagtens skære ned på pastaen og tilføje ekstra grønt, – ekstra agurk, lidt grøn peberfrugt, fintsnittet spidskål eller lignende.
Du kan også skifte pastaen ud med små kogte kolde kartofler skåret i halve, – den version kommer også snart på bloggen med et lille ekstra tvist.

Tzatziki pastasalat
Ingredienser
- 250 g pasta, ukogt vægt
- 1 stor agurk – eller 1 1/2 mindre
- 3 forårsløg, fintsnittet
- 2 spsk frisk dild, finthakket (kan undlades)
- 400 g græsk yoghurt
- 2-3 fed hvidløg, revet eller presset
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kog pastaen som beskrevet på posen, og skyld den derefter i rigeligt koldt vand. Dræn for væde og lad dem tørre i en sigte.
- Skær agurken i skiver, ikke for tykke og ikke for tynde – de skal have et godt bid.Er agurken tyk og indeholder meget væde ved kernerne, vil jeg anbefale at halvere den, skrabe kernerne ud og skære agurken i skiver.
- Bland græsk yoghurt med citronsaft, olivenolie, hvidløg og dild, og krydr med salt og peber.
- Vend agurker, forårsløg og pasta i dressingen, lad den trække et øjeblik og smag igen til med salt og peber.
- Top den med ekstra forårsløg og dild, – og evt. smuldret feta.
