Tzatziki kartoffelsalat - Opskrift tzatziki kartoffelsalat

Tzatziki kartoffelsalat

Tzatziki kartoffelsalat
Opskrift på den lækreste tzatziki kartoffelsalat.
Tzatziki kartoffelsalat - Opskrift tzatziki kartoffelsalat

Opskrift på en skøn kartoffelsalat med tzatziki dressing.
Tzatziki kartoffelsalat, – en kæmper favorit når forår og sommer banker på døren. Kartoffelsalat er perfekt tilbehør til grillen, – nærmest uanset hvad der smides på grillen.
Denne her tzatziki kartoffelsalat smager ustyrlig godt. Det er i bund og grund bare en portion tzatziki der er vendt med kogte kartofler, – men det gør den altså ikke mindre god 🙂
Det perfekte valg for alle tzatziki elskere, – den er frisk og lækker, godt med hvidløg og godt med dressing der pakker kartoflerne med smag.

Tzatziki kartoffelsalat
Tzatziki kartoffelsalat går perfekt til de fleste former for kød, – den er fantastisk til en omgang grillede pølser, spareribs, svinemørbrad og kylling. Men prøv den også til et stykke bagt ellers grillet laks, til en portion græske frikadelle eller lignende.

Tzatziki kartoffelsalat - Opskrift tzatziki kartoffelsalat

Tzatziki kartoffelsalat

Opskrift på den lækreste tzatziki kartoffelsalat.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.89 fra 17 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk, Græsk
Keyword: Grill tilbehør, Kartoffelsalat, Sommermad
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 650 g små nye kartofler
  • 1 1/2 stor agurk
  • 400 g græsk yoghurt – gerne 10%
  • 3 fed hvidløg, fintrevet
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Kartoflerne

  • Rens kartoflerne fri for urenheder. 
    *Jeg foretrækker at lade skrællen blive på, – og så pille dem efter kogning. Du kan også servere dem med skræl, eller skrælle dem før kogning.
  • Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet kold vand evt. tilsat peberkorn og lidt urter hvis du har.
    *Tilbered tzatziki dressingen imens kartoflerne koger og hviler.
  • Lad dem koge ved middelvarme i ca. 5-6 min. under låg.
    Sluk for blusset, og lad kartoflerne trække færdigt i vandet, under låg, – i ca. 15 min. 
    *Når du tilbereder dine kartofler på denne måde, får du en lækker fast kartoffel, der ikke koger ud. Tiden kommer an på størrelsen af kartoflerne, – så mærke efter med en kødnål når de har trukket i 10 min. Skulle de stadig være meget hårde kan du blot tænde blusset et par minutter igen, – man lærer hurtigt at vurdere kogetiden når man har gjort det nogle gange. Mangler de kun en smule tilberedning lader du dem trække videre i vandet under låg.
  • Skyl kartoflerne i koldt vand, – og pil dem, hvis de er kogt med skræl, og skær dem i mundrette bidder.

Tzatziki kartoffelsalat

  • Riv agurken groft, læg den i en sigte og krydr med en smule med salt. Ca. hvad der svarer til den mængde, du ville putte i dressingen.
  • Vend det rundt med hænderne, og lad agurken ligge og dræne for væde i ca. 15 min. Mas til sidst den resterende væde ud af agurkerne, – gerne igennem et klæde.
  • Bland imens ingredienserne til dressing, – rør yoghurten sammen med hvidløg, olivenolie og citronsaft.
  • Vend derefter agurkerne i, og smag dressingen til med friskkværnet peber, og evt. mere salt hvis den mangler.
  • Til sidst vendes kartoflerne i tzatziki dressingen, – lad den gerne hvile et øjeblik og smag til om den mangler mere salt og peber.
  • Top den evt. med en smule 8mikro) grønt og olivenolie inden servering.
    *Jeg har brugt agurke- og broccolispirer.
Tzatziki kartoffelsalat - Opskrift tzatziki kartoffelsalat
Tzatziki kartoffelsalat – Opskrift tzatziki kartoffelsalat

Kommentarer

  1. Anonym

    Super god

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)