
Opskrift på en skøn kartoffelsalat med tzatziki dressing.
Tzatziki kartoffelsalat, – en kæmper favorit når forår og sommer banker på døren. Kartoffelsalat er perfekt tilbehør til grillen, – nærmest uanset hvad der smides på grillen.
Denne her tzatziki kartoffelsalat smager ustyrlig godt. Det er i bund og grund bare en portion tzatziki der er vendt med kogte kartofler, – men det gør den altså ikke mindre god 🙂
Det perfekte valg for alle tzatziki elskere, – den er frisk og lækker, godt med hvidløg og godt med dressing der pakker kartoflerne med smag.
Tzatziki kartoffelsalat
Tzatziki kartoffelsalat går perfekt til de fleste former for kød, – den er fantastisk til en omgang grillede pølser, spareribs, svinemørbrad og kylling. Men prøv den også til et stykke bagt ellers grillet laks, til en portion græske frikadelle eller lignende.

Tzatziki kartoffelsalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 650 g kartofler
- 1 1/2 stor agurk
- 400 g græsk yoghurt – gerne 10%
- 3 fed hvidløg, fintrevet
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk friskpresset citron saft
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Kartoflerne
- Rens kartoflerne fri for urenheder. *Jeg foretrækker at lade skrællen blive på, – og så pille dem efter kogning. Du kan også servere dem med skræl, eller skrælle dem før kogning.
- Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet kold vand evt. tilsat peberkorn og lidt urter hvis du har.*Tilbered tzatziki dressingen imens kartoflerne koger og hviler.
- Lad dem koge ved middelvarme i ca. 5-6 min. under låg.Sluk for blusset, og lad kartoflerne trække færdigt i vandet, under låg, – i ca. 15 min. *Når du tilbereder dine kartofler på denne måde får du en lækker fast kartoffel der ikke koger ud. Tiden kommer an på størrelsen af kartoflerne, – så mærke efter med en kødnål når de har trukket i 10 min. Skulle de stadig være meget hårde kan du blot tænde blusset et par minutter igen, – man lærer hurtigt at vurdere kogetiden når man har gjort det nogle gange. Mangler de kun en smule tilberedning lader du dem trække videre i vandet under låg.
- Skyl kartoflerne i kold vand, – og pil dem, hvis de er kogt med skræl, og skær dem i mundrette bider.
Tzatziki kartoffelsalat
- Riv agurken groft, læg den i en sigte og krydr men en smule med salt, – ca. hvad der svarer til det du ville putte i dressingen.
- Vend det rundt med hænderne, og lad agurken ligge og dræne for væde i ca. 15 min. Mas til sidst den resterende væde ud af agurkerne, – gerne igennem et klæde.
- Bland i mens ingredienserne til dressing, – rør yoghurten sammen med hvidløg, olivenolie og citronsaft.
- Vend derefter agurkerne i og smag dressingen til friskkværnet peber og evt. mere salt hvis den mangler.
- Til sidst vendes kartoflerne i tzatziki dressingen, – lad den gerne hvile et øjeblik og smag til om den mangler mere salt og peber.
- Top den evt. med en smule 8mikro) grønt og olivenolie inden servering.*Jeg har brugt agurke- og broccolispirer.
