Opskrift på lækker cremet parmesansauce med tortellini og pandestegt laks.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Opskrifter med laks, Opskrifter med tortellini
Servings 4personer
Ingredienser
25gsmør
1løg, finthakket
4fedhvidløg, finthakket
1dlhvidvin - eller bouillon*
2 1/2dlfløde
100gparmesan, fintrevet
1/2tskrevet muskatnød - måske ligt mere
70gfrisk spinat
500gtortellini - jeg bruger ricotta/spinat
4stykker laks
Salt og friskkværnet peber
Olie
Sådan gør du
Fjern evt. ben fra laksefileterne, og krydr med salt og peber.
Smelt smørret på en pande med en smule olie, og steg løg og hvidløg et par minutter.
Hæld hvidvinen ved, og lad den reducere en smule, inden fløde og parmesan tilsættes. *Bruges bouillon bør du smage saucen til med en smule citron inden servering.Lad saucen småsimre ved lav varme, og tilbered imens laksen og tortellini.
Kog tortellinien som beskrevet på pakken. Gem pastavandet.
Varm lidt olie på en pande, og steg laksefileterne ved god høj varme i ca. 3 minutter på hver side, alt efter tykkelse.
Smag saucen til med muskatnød, salt og friskkværnet peber, og vend spinaten i, til den falder sammen.
Hæld tortellinien på panden, og vend dem med saucen. Juster konsistensen med pastavand, og lad tortellinien simre i saucen et kort øjeblik, til saucen sætter sig omkring dem.
Fordel tortellinien i 4 dybe tallerkener, top med et stykke laks og friskkværnet peber.