Den lækreste pastaret med tortellini vendt i en cremede svampesauce med bacon, spinat og broccoli/aspargesbroccoli. Parmesan, hvidløg og basilikum tilfører masser af smag, og sammen med en lille sjat hvidvin og naturligvis fløde, får du den lækreste cremede pastasauce.
Den er fyldig og rig på grøntsager, der gør det godt sammen med den cremede sauce.
Mad på under 30 minutter, fyldt med smag – og minimal opvask.
Du vælger selv fyldet på dine tortellini, – jeg bruger gerne dem med spinat og ricotta.
Du kan servere retten som hovedret for 4 personer, eller du kan servere den som forret, – der vil denne portion række til 6 personer.
Tortellini i cremet svampesauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g tortellini
- 150 g bacon, skåret i tern
- 200 g svampe, skåret i skiver
- 150 g aspargesbroccoli eller broccoli i mindre buketter
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 2 håndfulde spinat
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- 250 g mascarpone (eller fløde)
- 1 1/2 dl hvidvin (kan erstattes af bouillon)
- 1 1/2 dl bouillon, kylling eller grønt
- 60 g parmesan, revet
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Sådan gør du
- Varm en smule olie på en pande, og steg baconen af til den er gylden.Er baconen meget fed, kan du undlade olien.
- Hæld svampene ved, og steg med til de har smidt væden og er stegt gyldne.
- Tilsæt løg og hvidløg og steg videre, til løgene er klare, – krydr med peber og en smule salt.
- Hæld hvidvinen over, og lad den koge en smule ind, inden du tilsætter broccolibuketter/aspargesbroccoli, og varmer med et par minutter.Kog i mellem tiden dine tortellini som beskrevet på pakken.
- Tilsæt mascarpone (eller fløden) og bouillon, og varm igennem og rør derefter parmesan, basilikum og spinat ud i saucen. Smag til med salt og peber.
- Vend dine tortellini i saucen, – og server med frisk basilikum og evt. parmesan på toppen.
Hold nu op en lækker ret. 🙂 Det bliver bestemt ikke sidste gang, den bliver serveret herhjemme 🙂 Tusind tak for endnu en lækker opskrift, din side er guld værd.
Hej Wicky
Ej hvor er det bare dejligt at høre altså, – tusind tusind tak for de søde ord:)
Kh Dianna
Altid så LÆKKERT og TILFREDSTILLENDE at lave OG spise din Gud sommerlige mad!
✨❤️✨ Hvilke hvidvin bruger du smukkeste?✨❤️✨
Hej Tina
Tusind tak for din dejlige besked, – det er jeg så glad for at høre 🙂
Jeg bruger oftest en chardonnay, da det er det vi er mest vilde med herhjemme, og altid har i huset 😉
Men en hvilken som helst hvidvin, så længe den er til den tørre side.
Kh Dianna
Fantastisk ret!
Hej Birthe
Tusind tak for din dejlige besked – det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Hej
Kunne tænke mig at bruge den som en vegetar ret. Når jeg så undlader bacon, har den så samme gode smag, eller har du et andet forslag?
Tak for altid gode opskrifter
Hilsen Birthe
Hej Birthe
Prøv at erstatte bacon med 140 gram soltørrede tomater skåret i mindre tern, det giver masser af dejlig smag – perfekt alternativ 🙂
Kh Dianna