Lækker thai inspireret kylling i karry med frisk ingefær, cashewnødder og kokosmælk.
Den er super nem at lave, og så smager den altså bare fantastisk, – som en bid af det thailandske køkken. Server med kogte ris, nudler eller hvad familien foretrækker.
Jeg har lavet denne version mild, sådan at pigerne kan være med på den, – men tilsæt gerne skiver af frisk rød chili, det vil passe fantastisk til retten.
Et lille fif, som jeg lærte på mad kursus i Thailand, – tilsæt først lime når blusset er slukket og undlad at koge op igen, på den måde beholder limen sin skønne smag, – koges retten op bliver limen blot syrlig.
Thai karry - Kylling i karry med kokosmælk
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600
kyllingefilet, skåret i strimler
- 1
rød peberfrugt, skåret i strimler
- 1
grøn peberfrugt, skåret i strimler
- 1
stort løg, skåret i både
- 4
forårsløg, fintsnittet (gem toppene til topping)
- 2 cm
ingefær, fintrevet - ca. 1 spsk.
- 60 g
cashewnødder
- 2 ds
kokosmælk - ikke light
- 1 lime, saften heraf
- 1 tsk
fiskesauce
- 1 spsk
karry
- 1 spsk
thaikrydderi (Urtekram), kan erstattes af almindelig karry
- 1/2 tsk
stødt koriander
-
Olie
-
Salt og peber
-
Evt. forårsløgstoppe, kokoschips og cashewnødder til toppen
Sådan gør du
- Varm lidt olie i en wok eller gryde, og steg kyllingen af, - krydr med salt og peber.
- Skru ned til middel varm og tilsæt krydderier, løg, peberfrugt, forårsløg og ingefær og varm med i ca. 5 minutter, rør jævnligt.
- Hæld kokosmælken og fiskesauce over, tilsæt cashewnødder og lad retten små simre i ca. 10 min. til saucen er let tyknet.
- Sluk for blusset og smag til med lime, salt og peber.
- Server med kogte ris og top med forårsløg, kokoschips og cashewnødder.
Hejsa
Ser super lækker ud. Har du mon en idé om antal kalorier på dine opskrifter?
Hej Anne
Tusind tak 🙂
Jeg har desværre ikke kalorie beregninger på mine opskrifter.
Men jeg ved der findes en masse tools hvor man kan indtaste ingredienserne, som kan give en ca. beregning 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge light kokosmælk?
Hej Camilla
Altså, generelt er jeg ikke selv vild med light kokosmælk, da du slet ikke får samme cremethed, og heller ikke samme smag.
Light kokosmælk er kokosmælk tilsat vand, så det kan slet ikke betale sig at købe det. Så hellere nøjes med at bruge 1 dåse almindelig kokosmælk og så tilsæt en smule vand eller bouillon, – ca. 2 dl:)
Kh Dianna
Jeg prøvede den idag, så lækker! Dog uden det der thai krydderi, kunne simpelthen ikke finde det? Har du et billede af det