Tahindressing – Opskrift på nem og cremet tahin dressing

Tahindressing

Tahindressing
Opskrift på cremet tahindressing - En nem dressing til dine salater.
Tahindressing – Opskrift på nem og cremet tahin dressing

Denne cremede tahindressing er en must-have i køkkenet. Lavet på lys tahin for en mild og nøddeagtig smag, er den perfekt som topping til både friske salater og bagte grøntsager.
Dressingen får sin skønne, bløde konsistens fra en kombination af tahin, olivenolie, citron, honning og hvidløg – og du kan justere tykkelsen med lidt vand, alt efter hvordan du ønsker den.
Den holder sig fint i køleskabet, og hvis den skulle sætte sig lidt, kan du nemt røre den op med en smule vand for at få den lækker og flydende igen. Prøv denne tahindressing næste gang, du vil løfte dine grøntsagsretter med en intens, men mild smagsoplevelse.

Tahindressing – Opskrift på nem og cremet tahin dressing

Tahindressing

Opskrift på cremet tahindressing – En nem dressing til dine salater.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 5 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1/2 dl lys tahin
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk sesamolie (kan undlades)
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 1 spsk honning
  • 1 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1/2 dl vand, gerne lunken
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienser, undtagen vand, i en skål og pisk det sammen med et piskeris.
  • Juster konsistensen med vand. Først vil dressingen gryne lidt, men fortsæt med at piske, og tilsæt mere vand, til dressingen har en flydende og cremet konsistens.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber, og opbevar dressingen på køl til den skal serveres.

Kommentarer

  1. Niels K. Mortensen

    4 stars
    God dressing, men hvorfor 1 tsk sesamolie? Tahin indeholder jo oceaner af det i forvejen.

    • Hej Niels

      Jeg synes egentlig bare at sesamolien runder det god af, og lige giver lidt ekstra – men det kan sagtens undlades 🙂

      Dbh Dianna

  2. Charlotte

    Hej,
    Hvor længe kan dressingen holde sig i køleskabet?
    Mvh. Charlotte

4 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)