
Denne cremede tahindressing er en must-have i køkkenet. Lavet på lys tahin for en mild og nøddeagtig smag, er den perfekt som topping til både friske salater og bagte grøntsager.
Dressingen får sin skønne, bløde konsistens fra en kombination af tahin, olivenolie, citron, honning og hvidløg – og du kan justere tykkelsen med lidt vand, alt efter hvordan du ønsker den.
Den holder sig fint i køleskabet, og hvis den skulle sætte sig lidt, kan du nemt røre den op med en smule vand for at få den lækker og flydende igen. Prøv denne tahindressing næste gang, du vil løfte dine grøntsagsretter med en intens, men mild smagsoplevelse.

Tahindressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1/2 dl lys tahin
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk sesamolie (kan undlades)
- 2-3 spsk citronsaft
- 1 spsk honning
- 1 fed hvidløg, revet eller presset
- 1/2 dl vand, gerne lunken
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienser, undtagen vand, i en skål og pisk det sammen med et piskeris.
- Juster konsistensen med vand. Først vil dressingen gryne lidt, men fortsæt med at piske, og tilsæt mere vand, til dressingen har en flydende og cremet konsistens.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og opbevar dressingen på køl til den skal serveres.
God dressing, men hvorfor 1 tsk sesamolie? Tahin indeholder jo oceaner af det i forvejen.
Hej Niels
Jeg synes egentlig bare at sesamolien runder det god af, og lige giver lidt ekstra – men det kan sagtens undlades 🙂
Dbh Dianna
Hej,
Hvor længe kan dressingen holde sig i køleskabet?
Mvh. Charlotte
Hej Charlotte
En lille uges tid kan den sagtens holde sig:)
Kh Dianna