Sund morgenmad - Opskrift på spejlæg med mexicansk kylling

Sund morgenmad – Spejlæg med mexicansk kylling

Nem, lækker og sund morgenmad med masser af smag. Dette lækre spejlæg er toppet med reste kylling der er tryllet om til en braiseret mexicansk kyllingegryde med krydderi og salsa, og en lækker most avocado på toppen.

Sund morgenmad - Spejlæg med mexicansk kylling

By Dianna Brinch Personer: 2
Tid: 30 min.

Opskrift på nem og lækker morgenmad med masser af smag.

Ingredienser

  • 2 æg
  • 200 g reste kyllingekød - bryst, paterede lår eller lignende skåret i stykker
  • 1 - 1 1/2 spsk mexicansk krydderi
  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 dl vand
  • 3 spsk tomatsalsa, - prøv vores opskrift på hjemmelavet tomatsalsa
  • 1 avocado, moset
  • Evt. lidt salsa til toppen

Fremgangsmåde

1

Varm olien i en lille gryde og steg kyllingen sammen med mexicansk krydderi i ca. 5 min.

2

Hæld vandet over og lad det koge helt ind til det er reduceret til det halve, rør undervejs.

3

Tilsæt salsa og kog videre ved middel varme til kødet er trevlet og lækkert, det tager ca. 20-30 min. Juster evt. med mere vand undervejs hvis det koger tørt.

4

Lav dine spejlæg på en pande med en lille smule olie, gerne på en blinis pande (dem man kan købe med plads til 4 blinis) eller 2 mini pander som på billedet, på den måde får du to perfekte spejlæg med en god tykkelse. Lad æggene stege færdigt ved helt svag varme, det tager ca. 5-8 min.

5

Top æggene med mexicansk kyllingekød, most avocado og evt. lidt salsa.

Sund morgenmad - Opskrift på spejlæg med mexicansk kylling
Sund morgenmad – Opskrift på spejlæg med mexicansk kylling
Sund morgenmad - Opskrift på spejlæg med mexicansk kylling
Spejlæg med mexicansk kylling lavet på kyllingerester.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*