Stir fry med grøntsager, svinemørbrad og ris

Stir fry med grøntsager og helstegt svinemørbrad

Stir fry med grøntsager og helstegt svinemørbrad
Opskrift på lækker fiberrig stirfry serveret med helstegt svinemørbrad og ris.
Stir fry med grøntsager, svinemørbrad og ris

Lækker grøntsags stir fry serveret med helstegt svinemørbrad og ris. En ret med masser af smag, masser kostfibre og protein.
Jeg er vild med asiatisk mad, og denne her lækre stir fry smager bare helt vidunderligt til den saftige svinmørbrad.
Retten kan laves på under 30 minutter, – og så har du altså et måltid med smæk på smagen, – og som mætter godt og længe.
Udover en masse sprøde grøntsager indeholder min stir fry også ristede cashewnødder, – dem kan du undlade, men det giver bare en rigtig lækker smag.

Stir fry med grøntsager, svinemørbrad og ris

Stir fry med grøntsager og helstegt svinemørbrad

Opskrift på lækker fiberrig stirfry serveret med helstegt svinemørbrad og ris.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Asien
Keyword: Stir fry
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Asiatisk stirfry

  • 1 lille broccoli
  • 1 squash
  • 1 peberfrugt
  • 250 g svampe
  • 2 rødløg
  • 1 ds kikærter, drænet for væde
  • 100 g usaltede cashewnødder
  • 3 spsk olie

Stir fry sauce

  • 1/2 dl hoisinsauce
  • 1/2 dl soya
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 spsk revet ingefær, ca. 4 cm
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 tsk maizena

Derudover

  • 1 svinemørbrad
  • Ris
  • Salt og peber
  • Olie
  • Evt. chili og/eller forårsløg til toppen

Sådan gør du

Svinemørbrad

  • Puds mørbraden fri for sener og eventuelle urenheder, og krydr med salt og peber.
  • Varm en pande og steg mørbraden i en smule olie ved middel varme, til den er gylden på alle sider, og har en kerne temperatur på ca. 62-65 grader.
    Lad den derefter trække på et spækbræt i 5-8 minutter.

Asiatisk stirfry

  • Snit grøntsagerne. Halver squashen og skær den i skiver. Fjern evt. kernerne, hvis den del fylder meget.
    Skær løgene i både, svampene i skiver, peberfrugt i tern eller strimler, og del broccolien i buketter.
  • Overhæld broccolien med kogende vand, og skyl det derefter i rigeligt koldt vand så den køler helt. På den måde beholder det sin flotte farve.
    Lader dem tørre godt på et viskestykke.
  • Bland ingredienserne til stir fry sauce og sæt den til side. 
  • Varm en pande op, og rist cashewnødderne af i olien ved middel varme, til de er gyldne på begge sider. Læg dem til side på lidt køkkenrulle.
  • På samme pande steges svampene af i et par minutter ved god høj varme, – tilsæt evt. mere olie hvis der er behov for det.
  • Tilsæt derefter broccoli, peberfrugt, rødløg og squashen, og steg det med i 3-4 minutter, fortsat ved god høj varme.
  • Tilsæt de drænede kikærter og de ristede cashewnødder, og hæld stir fry saucen over. Varm det igennem i yderligere et par minutter, og fjern derefter panden fra blusset.
    Grøntsagerne skal være sprøde og have godt med bid.

Stir fry med grøntsager, svinemørbrad og ris

  • Skær mørbraden i tykke skiver, og server den med kogte ris og masser af sprøde stir fry grøntsager.
    Top evt. med forårsløg, frisk chili eller sesam.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)