Kylling i cremet tomatsauce - Opskrift kylling i tomatsauce

Stegt kylling i cremet tomatsauce

Stegt kylling i cremet tomatsauce
Opskrift på stegt kyllingebryst i cremet tomatsauce.
Kylling i cremet tomatsauce - Opskrift kylling i tomatsauce

Den lækreste panderet med stegt kyllingebryst i cremet tomatsauce med cherrytomater fra dåse, krydderier og mascarpone.
Kylling i tomatsauce med mascarpone, parmesan og krydderier, – drøn nemt at lave, og et kæmpe hit hos store som små. Mascarponen kan skiftes ud med fløde, eller et lettere alternativ som creme fine eller lignende.
Foretrækker du hakkede tomater kan du sagtens bruge det i den cremede tomatsauce.
Server stegt kylling i cremet tomatsauce med din favorit pasta, til en portion ris, kartoffelmos eller kogte kartofler. Server den gerne med en salat ved siden af, – en frisk grøn salat, en panzanella eller lignende.

Kylling i cremet tomatsauce - Opskrift kylling i tomatsauce

Stegt kylling i cremet tomatsauce

Opskrift på stegt kyllingebryst i cremet tomatsauce.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.66 fra 20 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Hurtig mad, Nem aftensmad, Panderet, Panderetter
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Cremet tomatsauce

  • 2 ds cherrytomater – eller hakkede tomater
  • 5 spsk tomatkoncentrat
  • 200 g mascarpone eller 2 dl fløde
  • 75 g parmensan, fintrevet
  • 1 stort løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 håndfulde frisk basilikum – ca. 1 potte
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1/2 tsk tørret oregano
  • 1/2 tsk tørret timian
  • 1/2 tsk tørret rosmarin
  • Salt og peber

Kyllingebryst

  • 4 kyllingebryster – ca. 600 g
  • 1 dl hvedemel
  • 25 g smør
  • 2 spsk olie
  • Salt og peber

Sådan gør du

Stegt kyllingebryst

  • Krydr kyllingebrysterne med salt og peber, og vend dem derefter i hvedemel.
  • Smelt smør og olie på en pande ved middel varme, og steg kyllingen til den er gennemstegt og gylden på begge sider.
    Læg kylling til side på en tallerken med staniol løst over.

Cremet tomatsauce

  • På samme pande steges løg og hvidløg til løgene er klare.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og krydderier, varm det igennem et minuts tid, – og hæld derefter cherrytomater og mascarpone/fløden ved.
    Du kan også bruge hakkede tomater, hvis du foretrækker det.
  • Rør det godt sammen, og varm saucen igennem i 10 minutter, og tilsæt derefter parmesan og frisk basilikum.
    Knus evt. nogle af tomaterne, men lad også nogle forblive hele.
  • Lad saucen simre i yderligere et par minutter og smag til med salt og peber.
  • Læg kyllingen tilbage i panden, drys med lidt fintsnittet forårsløg, basilikum eller persille, og server med kogte ris, kartofler eller pasta.
Kylling i cremet tomatsauce - Opskrift kylling i tomatsauce
Kylling i cremet tomatsauce – Opskrift kylling i tomatsauce

Kommentarer

  1. Vivi Hein

    Endnu en fantastisk lækker og smagfuld ret… Du er vildt dygtig og laver så mange lækre retter….tak

  2. 4 stars
    Smagte helt vildt godt.

  3. Jeg er i tvivl om hvor mange cherrytomater der skal i? Du skriver 2 dss – hvad er det?
    Mvh Line

    • Hej Line

      Det er 2 dåser cherry tomater, – køber dem oftest i Føtex 🙂
      Kan du ikke finde dem, kan du sagtens bruge hakkede tomater 🙂
      Jeg har rettet det i opskriften.

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)