Den lækreste panderet med stegt kyllingebryst i cremet tomatsauce med cherrytomater fra dåse, krydderier og mascarpone.
Kylling i tomatsauce med mascarpone, parmesan og krydderier, – drøn nemt at lave, og et kæmpe hit hos store som små. Mascarponen kan skiftes ud med fløde, eller et lettere alternativ som creme fine eller lignende.
Foretrækker du hakkede tomater kan du sagtens bruge det i den cremede tomatsauce.
Server stegt kylling i cremet tomatsauce med din favorit pasta, til en portion ris, kartoffelmos eller kogte kartofler. Server den gerne med en salat ved siden af, – en frisk grøn salat, en panzanella eller lignende.
Stegt kylling i cremet tomatsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Cremet tomatsauce
- 2 ds cherrytomater – eller hakkede tomater
- 5 spsk tomatkoncentrat
- 200 g mascarpone eller 2 dl fløde
- 75 g parmensan, fintrevet
- 1 stort løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 2 håndfulde frisk basilikum – ca. 1 potte
- 1 tsk tørret basilikum
- 1/2 tsk tørret oregano
- 1/2 tsk tørret timian
- 1/2 tsk tørret rosmarin
- Salt og peber
Kyllingebryst
- 4 kyllingebryster – ca. 600 g
- 1 dl hvedemel
- 25 g smør
- 2 spsk olie
- Salt og peber
Sådan gør du
Stegt kyllingebryst
- Krydr kyllingebrysterne med salt og peber, og vend dem derefter i hvedemel.
- Smelt smør og olie på en pande ved middel varme, og steg kyllingen til den er gennemstegt og gylden på begge sider.Læg kylling til side på en tallerken med staniol løst over.
Cremet tomatsauce
- På samme pande steges løg og hvidløg til løgene er klare.
- Tilsæt tomatkoncentrat og krydderier, varm det igennem et minuts tid, – og hæld derefter cherrytomater og mascarpone/fløden ved.Du kan også bruge hakkede tomater, hvis du foretrækker det.
- Rør det godt sammen, og varm saucen igennem i 10 minutter, og tilsæt derefter parmesan og frisk basilikum.Knus evt. nogle af tomaterne, men lad også nogle forblive hele.
- Lad saucen simre i yderligere et par minutter og smag til med salt og peber.
- Læg kyllingen tilbage i panden, drys med lidt fintsnittet forårsløg, basilikum eller persille, og server med kogte ris, kartofler eller pasta.
Endnu en fantastisk lækker og smagfuld ret… Du er vildt dygtig og laver så mange lækre retter….tak
Hej Vivi
Det er jeg virkelig glad for at høre, tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Smagte helt vildt godt.
Hej Ditte
Tusind tak for din besked og den flotte anmeldelse:)
Dbh Dianna
Jeg er i tvivl om hvor mange cherrytomater der skal i? Du skriver 2 dss – hvad er det?
Mvh Line
Hej Line
Det er 2 dåser cherry tomater, – køber dem oftest i Føtex 🙂
Kan du ikke finde dem, kan du sagtens bruge hakkede tomater 🙂
Jeg har rettet det i opskriften.
Kh Dianna
Kan retten laves glutenfri?
Hej Stine
Du kan sagtens undlades melet på kyllingen – uden problemer 🙂
Kh Dianna
Min søn på 17 serverede denne ret glutenfri i aften, det var mega lækkert
Kan man bruge friske cherrytomater i stedet? Og hvor mange hvis det er? Har lige fået så mange af min svigerfar og forsøger at få dem alle brugt 🙂
Hej Maria
Det kan du sagtens 🙂
Jeg ville gå med 4-500 gram friske tomater, skåret i halve:)
Kh Dianna