Sprød og virkelig lækker stegt flæsk, tilberedt på grillen og serveret med den lækreste persillesauce jævnet med kartofler.
Vi laver næsten altid stegt flæsk på grillen, det er super nemt og resultatet er altid fantastisk. Derudover slipper man får den kraftige lugt i køkkenet, og det er altså også et win hvis du spørger mig.
Vi laver dem i en “stegt flæsk holder” fra Weber, de kan virkelig varmt anbefales.
Alternativt kan flæsken også steges direkte på grill risten, – sørg for at denne er ren og smurt med lidt olie.

Stegt flæsk på grill
Ingredienser
- 24 skiver flæsk
- 1 kg
kartofler, koges som ønsket
-
Salt og peber
Persillesauce
- 500 g kogte kartofler
- 4 dl
kogevand fra kartoflerne eller bouillon
- 2 dl
piskefløde
- 1 bouillon terning, - jeg bruger grøntsags bouillon
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 1 stort bdt persille uden stilke, gem disse til kogning af kartoflerne
-
Salt og peber
Sådan gør du
Stegt flæsk
- Bank flæsket en smule med håndfladen og gnid stykkerne med salt. Salt gerne stykkerne i i god tid, - jeg gør det ofte én 45 min. før, og lader det stå og trække med et viskestykke over.
- Tænd grillen op for fuld varme og lad den varme godt igennem.
- Placer skriver af flæsk i holderen, hvis du bruger sådan en, eller læg skiverne direkte på risten, - husk at pensle denne med olie først.
- Steg flæsket i 5 min ved høj varme, og skru derefter ned til middelvarme og lad flæsket stege færdigt i ca. 30-45 min. under låg.
- Hold øje og skru evt. op/ned for varmen undervejs, - det kommer her an på hvor meget grillen varmer, - jeg kører den på en temperatur på ca. 180-200 grader.
Kartoflerne
- Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand tilsat peberkorn og persillestilke. Lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. (alt efter størrelse). Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg, - på den måde får du en lækker fast kartoffel, - i ca. 15 min. (kommer dog an på størrelsen, - mærke efter med en kødnål).
Persillesauce
- Hæld kogevand, piskefløde, citronsaft, bouillonterning og kartoffel tern i en blender, og blend til saucen er helt glat. Har man en Thermomix kan denne holde saucen varm, ellers hældes saucen i en gryde og varmes igennem.
- Smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med mere væde.
- Inden servering tilsætte finthakke persille, saucen varmes godt igennem og er klar til servering.


Den bedste persillesauce jeg nogensinde har smagt!!
Det stegte flæsk blev lavet i ovnen, men smagte skønt. Endnu en dejlig madoplevelse fra gourministeriet
Hej Mia
Åhhh hvor er du sød, – det er jeg så glad for at høre 🙂
Vi elsker altså også den sauce herhjemme, – altså jeg kunne nærmest spise den som suppe 😉
Tak for din besked og rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Forstår ikke helt din persillesovs. Blender du 500 gr. kartofler i sovsen?
Altså man koger 1 kilo kartofler og blender halvdelen i sovsen eller???
Hej Margit
Det ene kilo kartofler er til at servere til flæsken, – de 500 gr er nogle der skal koges udover til at blende i saucen:)
Kh Dianna