Stegt flæsk på grill – med den bedste persillesauce
Opskrift på stegt flæsk tilberedt på grill.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Stegt flæsk
Samlet tid 1 timetime
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
24skiverflæsk
1kg
kartofler, koges som ønsket
Salt og peber
Persillesauce
500gkogte kartofler (det er udover dem du serverer til retten)
4dl
kogevand fra kartoflerne eller bouillon
2dl
piskefløde
1bouillon terning, - jeg bruger grøntsags bouillon
2spskfriskpresset citronsaft
1stort bdtpersilleuden stilke, gem disse til kogning af kartoflerne
Salt og peber
Sådan gør du
Stegt flæsk
Bank flæsket en smule med håndfladen og gnid stykkerne med salt. Salt gerne stykkerne i i god tid, - jeg gør det ofte én 45 min. før, og lader det stå og trække med et viskestykke over.
Tænd grillen op for fuld varme og lad den varme godt igennem.
Placer skriver af flæsk i holderen, hvis du bruger sådan en, eller læg skiverne direkte på risten, - husk at pensle denne med olie først.*Steges flæsken direkte på risten, så hold det ved indirekte varme, så ikke fedtet drypper ned i flammerne.
Steg flæsket i 5 min ved høj varme, og skru derefter ned til middelvarme og lad flæsket stege færdigt i ca. 30-45 min. under låg.
Hold øje og skru evt. op/ned for varmen undervejs, - det kommer her an på hvor meget grillen varmer, - jeg kører den på en temperatur på ca. 180-200 grader.
Kartoflerne
Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand tilsat peberkorn og persillestilke. Lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. (alt efter størrelse). Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg, - på den måde får du en lækker fast kartoffel, - i ca. 15 min. (kommer dog an på størrelsen, - mærke efter med en kødnål).
Persillesauce
Hæld kogevand, piskefløde, citronsaft, bouillonterning og kartoffel tern i en blender, og blend til saucen er helt glat. Har man en Thermomix kan denne holde saucen varm, ellers hældes saucen i en gryde og varmes igennem.
Smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med mere væde.
Inden servering tilsætte finthakke persille, saucen varmes godt igennem og er klar til servering.