Tacos - Opskrift på mexicansk krydret nakkefillet

Sprøde tacos med mexicansk krydret nakkefilet og ananassalat

Sprøde tacos med mexicansk krydret nakkefilet og ananassalat
Opskrift på lækker mexicansk krydret nakketfilet serveret med ananassalat og avocadodressing.
Tacos - Opskrift på mexicansk krydret nakkefillet

Lækker mexicansk krydret nakkefilet, grillet på rotisseri a la Taco al Pastor, serveret i sprøde tacos med den lækreste friske ananassalat og avocadodressing.
Kødet er skønt krydret i hjemmelavet marinade og derefter samlet på rotisseri med løg og ananas.
Retten er super nem at lave, og så smager den virkelig bare helt fantastisk. Et super måltid at invitere vennerne over på, autentisk og lækkert og en skøn undskyldninger for is kolde Corona øl på bordet.

Tacos - Opskrift på mexicansk krydret nakkefillet

Sprøde tacos med mexicansk krydret nakkefilet og ananassalat

Opskrift på lækker mexicansk krydret nakketfilet serveret med ananassalat og avocadodressing.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 6 timer
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1

    nakkesteg, ca. 2 kg

  • 2

    store løg, skåret i ringe

  • 1

    ananas (der er nok til hele retten i 1 stk)

  • Salt og peber

Marinade

  • 150 g

    frisk ananas

  • 1 dl

    ketchup

  • 1/4 dl

    æblecidereddike

  • 2 1/2 spsk

    mexicansk krydderi eller taco krydderi

  • 2 spsk

    brun farin

  • 1/2

    rød chili, uden kerner

  • Salt og peber

Ananassalat

  • 250 g

    cherry tomater

  • 1/4 ananas

  • 2 store håndfulde bredbladet persille, finthakket
  • 1 1/2 avocado
  • 2

    forårsløg, fintsnittet

  • Salt og peber

Avocadodressing

  • 2

    modne avocadoer

  • 1 dl

    creme fraiche 18%

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 3 spsk

    mild olivenolie

  • 1/2 dl

    vand

  • 1/2 tsk

    cayennepeber, - smag til

  • Salt og peber

Derudover

  • Kodsnor

  • Sprøde tacos

  • Evt. 2 majskolber, tilberedt på grillen

  • Chiliflager til toppen.

Sådan gør du

  • Skær bund og top af ananassen og gem det til at sætte sammen med kødet på rotisseriet. Resten af ananassen bruges til salat og marinade.

Marinaden og stegen

  • Blend ananas sammen med de resterende ingredienser og smag til med salt og peber.
  • Skær kødet i tykke skiver på ca. 2 cm., læg dem i et fad sammen med løgringene, og hæld marinaden ud over. Fordel det så alt kød og løg bliver smurt godt ind i marinade. Lad det trække på køl et par timer, - eller mere hvis tiden er til det.
  • Monter endeskiven af ananassen på dit rotisseri, og fortsæt derefter skiftevis med kød og løg, til det hele er brugt. Slut af med den sidste endeskive af ananassen og spænd det godt sammen. Snør kødet tæt med kødsnor, så stykket er mere jævnt og der ikke hænger stykker ud.
  • Steg den i ca. 3 - 3 1/2 time ved 150 grader. Bemærk at den svinder løbende, så man skal stramme grebene til løbende under tilberedning, så løg, kød og ananas sidder tæt sammen.

Ananassalat

  • Skær tomater, ananas og avocado i små tern.
  • Bland det godt sammen med forårsløg og persillen, giv det lidt salt og peber og stil til side.

Avocadodressing

  • Skær avocadoen i store tern og put den i en blender/mini hakker sammen med cayennepeber, creme fraiche, citron og olivenolie, og blend til en cremet masse.
  • Juster nu konsistensen med vand, tilsæt lidt ad gangen. Bruges f.eks. en creme fraiche med lavere fedt indhold kan den godt gøre dressingen tyndere, og derfor er det ikke sikkert at alt vandet skal bruges.
  • Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. yderligere cayennepeber hvis dressingen ønskes lidt stærkere.
  • Stil dressingen på køl til den skal serveres til salaten, - hæld den gerne på en sprøjteflaske.

Anretning

  • Lun dine tacos.
  • Tag kødet af rotisseriet, og skær det i tynde strimler.
  • Læg et lag kød i bunden af hver taco, top med ananassalat evt. grillede majskolber, avocadodressing, og et drys chiliflager.
Tacos - Opskrift på mexicansk krydret nakkefillet
Tacos – Opskrift på mexicansk krydret nakkefillet

Kommentarer

  1. Hvad er Mexicansk krydderi

    Mvh. Per

    • Hej Per

      Det er et hjemmelavet mexicansk krydderi jeg laver, – jeg linker til det i opskriften, så du skal blot trykke på navnet Mexicansk krydderi, så kommer du til opskriften på krydderiet.
      Alternativt kan du godt bruge et købt taco krydderi og bruge dette og smage marinaden til:)

      Rigtig god weekend:)

      Mvh Dianna

  2. Kan man lave kødet uden rotisserie? Altså i et fad i ovnen?

    • Hej Irene

      Det kan du sagtens gøre:)
      Du kan bruge samme metode, – altså evt. sætte kødet på et spyd og tilberede i ovnen hvor du blot lægger det på et ovnfast fad, – eller en kyllingeholder hvis du har sådan en, – så kommer det op i højde, begge dele fungerer uden problemer. Husk at vende den undervejs:)
      Du kan også stege det på panden i nogle chunck, – det giver en noget hurtigere tilberedning, men smagen fra marinaden er jo også det vigtigste:) Al pastor metoden er bestemt ikke alfa omega for en god smag i retten:)

      God fornøjelse:)

      De bedste hilsner
      Dianna

5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)