Lækker cremet omelet med svampe, spinat og ost, svøbt i en sprød tortilla, – nemt og møg lækkert. Denne tortilla æggewrap tager virkelig ingen tid at lave, – masser af smag og et perfekt måltid en sulten morgen, frokost eller aften. Jeg er jo vild med min Chu Chum Original chilisauce, – så det smører jeg gerne tortillaen med inden jeg samler den med omeletten – men det er en smags sag, så gør hvad du synes bedst om.
Opskriften er til to personer, og jeg vil anbefale at lave dem på 2 pander, – så de er færdige samtidig. Alternativt kan du godt lave en enkelt ad gangen, – tortillaen skal nok holde sig varm og sprød til den anden er klar.
Sprød tortilla æggewrap med svampe, spinat og ost
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 store hvede tortillas
- 4 æg
- 2 spsk mælk
- 100 g svampe
- 2 små håndfulde spinat, grofthakket
- 1/2 lille løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, revet eller presset
- 100 g revet mozzarella
- Salt og peber
- Olie
- Evt. chilisauce – jeg bruger Chu Chum Original
Sådan gør du
- Pisk æg og mælk sammen, tilsæt hakket spinat og krydr med salt og peber.
- Rens svampene og skær dem ud i små tern.
- Varm lidt olie på to pander og fordel lige mængder svampe, løg og hvidløg på panderne. Steg et par minutter og skru ned til svag varme, – krydr med salt og peber.
- Fordel fyldet rundt på panderne så det ligger jævnt, og hæld æggemassen over, – lige dele på hver pande.
- Lad æggemassen sætte sig et øjeblik og skub siderne let ind mod midten, så æggemassen er jævn rund, og så den er en smule mindre en tortilla pandekagen.
- Fordel mozzarellaen på toppen af æggene.
- Ønsker du chili i din tortilla æggewrap smører du den ene side med chilisauce inden du lægger dem på toppen af æggene, – med chilisiden nedad.
- Lad tortilla og æggemasse smeltet sammen et øjeblik, inden du vender dem og steger videre på tortilla siden, til denne er sprød – skru evt. lidt op for blusset. Mangler der fedtstof på panden kan tortillaen pensles med en smule olie inden den vendes.
- Fold den ene side ind mod midten og derefter den anden, så de overlapper hinanden.
- Tag dine sprøde tortillas ud på et spækbræt, vend dem med samlingen ned ad og skær dem over på midten inden de serveres.




Så lækker & sund frokost Jeg har lavet den flere gange – mums
Hej Lise-Lotte
Ej hvor er det dejligt at høre, tusind tak 🙂
Det er altså også én af mine favoritter, – de rummer bare det hele 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Smagte super dejligt, jeg ville virkelig elske at kunne læse mig til næringsindholdet af dine opskrifter
Hej Roed
Tusind tak, det er jeg virkelig glad for 🙂
Jeg håber en dag at kunne tilbyde næringsindhod på mine opskrifter 🙂
Kh Dianna
Nemt, lækkert, sundt. Tak for opskriften – det skal vi helt sikkert have en anden gang også.
Hej Susanne
Det er jeg så glad for at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna