
Lækre spinatvafler toppet med Fanø laks, sprød grønt, syltede elementer og en frisk dressing.
Vi har boet i Bruxelles så kender særdeles godt til hvordan en god vaffel skal være, – det har dog altid været søde belgiske vafler med is.
Denne opskriften på en lækker mad vaffel toppet med den bedste røgede laks, Fanø lask, sprøde asparges og en frisk dressing.
Du bestemmer selvfølgelig selv hvordan du vil pynte, men herhjemme bruges pynten også til at tilføje smag til retten, – og jeg kan varmt anbefale syltede løg (røde eller hvide) samt syltede sennepsfrø til denne spinat vaffel. Den fungerer perfekt som en god frokost eller en skøn forret.
Prøv også denne lækre version på vafler med rejer og avocado eller denne med laksesalat.

Spinat vafler med laks, asparges og frisk dressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Vaffel dej
- 100 g
hvedemel
- 80 g
boghvedemel (kan erstattes af hvedemel)
- 150
gram frisk spinat
- 3
store æg
- 1 1/2 dl
mælk
- 1 tsk
bagepulver
- 1 tsk
salt
-
Sprayfedt til bagning
Topping
- 200 g
Fanø laks eller en anden god laks
- 1 bdt
friske grønne asparges, snittet i tyndere strimler
-
Friske sugar snaps, overhældt med kogende vand og skåret i strimler
Dressing
- 2 dl
creme fraiche
- 1 dl
mayonnaise
- 1/2
citron, saften heraf
- 1 tsk
dijon
- 1 tsk
løg pulver
-
Salt og hvid peber
Pynt
-
Syltede løg, - prøv denne opskrift på syltede rødløg
-
Syltede sennepsfrø, - prøv denne opskrift på syltede sennepsfrø
Sådan gør du
Dressing
- Bland creme fraiche, mayonnaise, dijon sennep og løg pulver og rør det godt sammen. Smag til med citron saft, salt og peber og stil dressingen på køl til vaflerne skal serveres.
Spinat vafler
- Hæld alle ingredienserne til vaffeldejen i en blender, og blend til en ensartet masse. Har du ikke en blender kan spinaten finthakket med en kniv og blandes med de andre ingredienser.
- Tænd vaffeljernet på middelvarme og sprøjt fladerne med sprayfedt.
- Hæld spinat massen på og bag vaflerne til de er gyldne og gennembagt.
- Top vaflerne med røget laks, snittede asparges, syltede løg, sennepsfrø, dressing samt friske krydderurter.



