![IMG_2927-5](https://gourministeriet.dk/wp-content/uploads/2020/08/IMG_2927-5-100x100.jpg)
Frisk og sprød spidskålssalat med masser af grønkål, ferskner/nektariner og feta, – toppet med den lækreste cremede fetadressing.
Denne salat tager ingen tid at lave, kræver ganske få ingredienser og så smager den bare så dejligt.
Det er super lækkert at tilføje lidt frugt i sine salater, det giver en naturlig sødme og friskhed.
Top den evt. men en håndfuld grofthakkede saltede mandler, bagte hasselnødder eller lignende.
![IMG_2927-5](https://gourministeriet.dk/wp-content/uploads/2020/08/IMG_2927-5-360x360.jpg)
Spidskålssalat med grønkål, nektariner og fetadressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Salaten
- 1
spidskål
- 4 store blade
grønkål
- 2
nektariner
- 100 g
feta
Cremet fetadressing
- 3 dl
creme fraiche, - gerne 18%
- 100 g
feta
- 2 spsk
finthakket purløg
- 1 tsk
æblecidereddike
- 1/2 tsk
dijonsennep
- 1/4 tsk
hvidløgspulver
- 1/4 tsk
løg pulver
-
Salt og peber
Sådan gør du
Cremet fetadressing
- Rør creme fraiche, dijonsennep, purløg, æblecidereddike og krydderier sammen i en skål.
- Smuldr fetaen i blandingen og rør det godt ind i dressingen, og smag til med salt og peber.
- Opbevar dressingen på køl til den skal serveres.
Salaten
- Overhæld grønkålen med kogende vand og skyld derefter straks i rigeligt koldt vand, - på den måde får du en smuk grøn farve. Dup stykkerne tørre i et viskestykke.
- Snit spidskålen ultra fint og læg den i en skål.
- Hak grønkålen groft og vend den sammen med spidskålen.
- Skær nektarinerne i fine skiver.
- Anret kålsalaten på et fad, top med skiver af nektariner og fordel fetaen i større stykker.
- Top salaten med fetadressing og server resten af dressingen i en skål ved siden af.
Noter
![Spidskålssalat - Opskrift med nektariner og fetadressing](https://gourministeriet.dk/wp-content/uploads/2020/08/IMG_2940-3-760x1024.jpg)