Spidskålssalat med grønkål, nektariner og fetadressing
Opskrift på den skønneste spidskålssalat med grønkål, nektariner go fetadressing.
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
Salaten
1
spidskål
4store blade
grønkål
2
nektariner
100g
feta
Cremet fetadressing
3dl
creme fraiche, - gerne 18%
100g
feta
2spsk
finthakket purløg
1tsk
æblecidereddike
1/2tsk
dijonsennep
1/4tsk
hvidløgspulver
1/4tsk
løg pulver
Salt og peber
Sådan gør du
Cremet fetadressing
Rør creme fraiche, dijonsennep, purløg, æblecidereddike og krydderier sammen i en skål.
Smuldr fetaen i blandingen og rør det godt ind i dressingen, og smag til med salt og peber.
Opbevar dressingen på køl til den skal serveres.
Salaten
Overhæld grønkålen med kogende vand og skyld derefter straks i rigeligt koldt vand, - på den måde får du en smuk grøn farve. Dup stykkerne tørre i et viskestykke.
Snit spidskålen ultra fint og læg den i en skål.
Hak grønkålen groft og vend den sammen med spidskålen.
Skær nektarinerne i fine skiver.
Anret kålsalaten på et fad, top med skiver af nektariner og fordel fetaen i større stykker.
Top salaten med fetadressing og server resten af dressingen i en skål ved siden af.
Video
Noter
Giv evt. salaten lidt friskkværnet peber inden servering, det smager virkelig dejligt.