Denne her suppe er super nem at lave, den passer sig selv et godt stykke af tiden og så smager den vanvittig godt. Jeg har valgt at bage grøntsagerne i ovnen først, det fremhæver en masse smag. Man kan også sagtens tilberede det hele i gryde, så steger man blot grøntsagerne af inde boullion og linser tilsættes, – men prøv at bage dem, det er virkelig lækkert.
Vi topper vores suppe med creme fraiche og ristede kikærter, – det kan virkelig anbefales. Prøv vores opskrift på de lækreste ristede kikærter, – de smager skønt og er super nemme at lave.
Sødkartoffel suppe med bagte peberfrugter og røde linser
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 3
store søde kartofler, skrællede og i store tern
- 1
stor gulerod, skrællet og i store tern
- 2
læg, pillede og delt i kvarte
- 4 fed
hvidløg, pillede
- 2
røde peberfrugter, - skåret i store stykker
- 130 g
røde linser
- 2 tsk
frisk ingefær, fintrevet
- 8 dl
grøntsagsboullion
- 2 dl
piskefløde
- 1/2
citron, saften heraf
- 1 1/2 tsk
stødt koriander
- 1/2 tsk
chiliflager
- 1/2 tsk
chilipulver
-
Salt og peber
-
Olivenolie
-
Creme fraiche til topping
Sådan gør du
- Fordel sød kartoffel, løg, gulerod, peber frugt og hvidløg i et ovnfast fad. Hæld lidt olivenolie over og krydr med chiliflager, stødt koriander, salt og peber, og bag det i en forvarmet ovn i ca. 35 min, ved 200 grader.
- Kog i mellemtiden linserne i boullionvandet i en stor gryde, - de skal blendes til sidst, så lad dem endelig koge ud.
- Når grøntsagerne er møre tilsættes de boullionvandet med linserne, og lad retten små koge i et par minutter.
- Tilsæt fintrevet ingefær, citronsaft og piskefløde, og lad suppen koge videre i ca. 5 min.
- Blend suppen glat og smag til med salt og peber og chilipulver.
- Server suppe med en klat creme fraiche og evt. ristede kikærter.
Kan man erstatte stødt koriander med andet krydderi?
Hej Susie
Hvis du ikke bryder di gom stødt koriander, så skal du blot undlade det 🙂
Men jeg vil lige sige, at det på ingen måde smager af frisk koriander, hvis det er det du tænker, – for det bryder jeg mig heller ikke om. Det giver bare en dejlig krydret smag 🙂
Kh Dianna