Denne her suppe er super nem at lave, den passer sig selv et godt stykke af tiden og så smager den vanvittig godt. Jeg har valgt at bage grøntsagerne i ovnen først, det fremhæver en masse smag. Man kan også sagtens tilberede det hele i gryde, så steger man blot grøntsagerne af inde boullion og linser tilsættes, – men prøv at bage dem, det er virkelig lækkert.
Vi topper vores suppe med creme fraiche og ristede kikærter, – det kan virkelig anbefales. Prøv vores opskrift på de lækreste ristede kikærter, – de smager skønt og er super nemme at lave.
Sødkartoffel suppe med bagte peberfrugter og røde linser
Opskrift på den lækreste suppe lavet på bagte søde kartfoler, bagtebpeberfrugt og røde linser.
Ingredienser
- 3 store søde kartofler, skrællede og i store tern
- 1 stor gulerod, skrællet og i store tern
- 2 læg, pillede og delt i kvarte
- 4 fed hvidløg, pillede
- 2 røde peberfrugter, - skåret i store stykker
- 130 g røde linser
- 2 tsk frisk ingefær, fintrevet
- 8 dl grøntsagsboullion
- 2 dl piskefløde
- 1/2 citron, saften heraf
- 1 1/2 tsk stødt koriander
- 1/2 tsk chiliflager
- 1/2 tsk chilipulver
- Salt og peber
- Olivenolie
- Creme fraiche til topping
Fremgangsmåde
Fordel sød kartoffel, løg, gulerod, peber frugt og hvidløg i et ovnfast fad. Hæld lidt olivenolie over og krydr med chiliflager, stødt koriander, salt og peber, og bag det i en forvarmet ovn i ca. 35 min, ved 200 grader.
Kog i mellemtiden linserne i boullionvandet i en stor gryde, - de skal blendes til sidst, så lad dem endelig koge ud.
Når grøntsagerne er møre tilsættes de boullionvandet med linserne, og lad retten små koge i et par minutter.
Tilsæt fintrevet ingefær, citronsaft og piskefløde, og lad suppen koge videre i ca. 5 min.
Blend suppen glat og smag til med salt og peber og chilipulver.
Server suppe med en klat creme fraiche og evt. ristede kikærter.

