
Nemne og lækre rejehapsere serveret med en frisk avocadocreme på smørristet brød.
De her lækre små brødhapser er perfekte som en stående snack, appetizer eller en let forret, – de kan også serveres på et tapasbord, eller til et glas hvidvin i haven.
Brødet er ristet i smør på panden, toppet med avocadocreme og rejer, – derudover lidt frisée salat og frisk dild.
De smager mega lækkert, og tager absolut ingen tid at lave.
En perfekt appetizer til fest og nytår
Smørristet brød med avocadocreme og rejer er en perfekt hapser til nytår, – brødskiverne kan laves på forhånd og det samme kan avocadocremen. Så er det egentlig bare at samle dem når gæsterne ankommer.
Derudover er de naturligvis også fantastiske som små hapesere til fødselsdage, studenterfesten eller andet.

Smørristet franskbrød med rejer og avocadocreme – Hapsere med rejer
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 6 skiver brød
- 170 g rejer – drænet vægt
- Frisk dild
- Evt. frisée salat
- Smør til at riste brødet i
Avocadocreme
- 2 avocadoer
- 1-2 spsk creme fraiche
- 2 spsk friskhakket dild
- 1/2 citron, saften heraf
- Salt og peber
Sådan gør du
Avocadocreme
- Hæld avocado tern, creme fraiche, dild og citron I en minihakker eller lignende, og blend til du har en helt glat creme.Smag til med salt og peber og stil til side.*Du kan med fordel hælde avocadocremen på en sprøjte pose, – så er den nem at dosere på brødskiverne.
Rejehapser med avocadocreme
- Skyl rejserne grundigt, fjern evt. urenheder og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
- Udstik 12 cirkler af brødskiverne, på ca. 4 cm i diameter.
- Smelt en smule smør på en pande ved middel varme, og steg brødskiverne til de er sprøde og gyldne på begge sider, – ca. 3 min. på hver side. Lad dem derefter hvile på lidt køkkenrulle, – de må ikke være varme når de toppes med avocado og rejer.
- Top brødskiverne med et god lag avocadocreme, evt. frisée salat, rejer og frisk dild. Giv med gerne lidt friskkværnet peber inden servering.


Du skriver : skyld rejserne – der skal nok stå skyl rejerne :0)
Hej Gitte
Det har du så ret i, og det er eller én af dem jeg altid dobbelttjekker 😉
Tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Jeg vil prøve at lave disse lækre bidder som en del af forretten nytårsaften 🙂 Kan du fortælle mig, hvilket brød, du har brugt?
Hej Lisbeth
Ihhh hvor dejligt at høre:) Jeg bruger surdejs toastbrød fra Pågen – absolut favorit brød herhjemme:)
Kh Dianna
Jeg lavede dem sidste år til nytår og det gør jeg igen i år.
Muuuuuums.
Godt nytår
Hej Lisa
Hvor er det bare dejligt at høre – tusind tak for din dejlige besked:)
Rigtig godt nytår:)
Kh Dianna
Det ser super lækkert ud og vi vil gerne servere disse til forret imorgen. Kan du fortælle om du har brugt creme fraiche 18 eller 38 %? Vi foretrækker egentlig 18% smagsmæssigt, men er i tvivl om cremen bliver for flydende.
Godt nytår Tine