
Smørrebrød er bare det bedste, især når det er hjemmelavet og rigtig højtbelagt med en masse lækkert hjemmelavet tilbehør.
Dette lækre stykke smørrebrød er med bøf af krogmodnet oksehøjreb, syltede rødløg, syltede sennepsfrø og friterede løgringe, – det bliver ikke meget bedre.

Smørrebrød med bøf og variation af løg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2
gode bøffer
-
Klaret smør
-
Olie
- Etpar kviste timian eller rosmarin
- 2 fed
hvidløg, upillede og knuste
-
Salt og peber
- 1 storth vidtløg , i skiver af ca. 7 mm tykkelse
- 2 spsk
hvedemel
- 1
æg, sammenpisket
- 1 1/2 dl
panko rasp
-
Salt
- 1 liter
smagsneutral olie, vi bruger oftest rapsolie
Derudover
- 4 skiver
godt grøft rugbrød
-
Smør
-
Syltede rødløg, find opskriften her
-
Syltede sennepsfrø, find opskriften her
-
Grønt til pynt
Sådan gør du
Bøffen
- Tag bøfferne ud af køleskabet en god halv time inden de skal tilberedes.
- Krydr bøfferne med salt og peber og lader dem hvile i 15 min.
- Varm lidt olivenolie og klaret smør op på en stegepande, tilsæt kviste af rosmarin eller timian samt knuste hvidløg og steg bøfferne på den brandende varm pande, til de når en kernetemperatur på ca. 52 grader. Stegetiden varierer alt efter tykkelsen på bøffen, så brug et stegetermometer.
- Tag bøfferne af og lad dem trække færdige på et spækbræt i ca. 15-20 min.
Friterede løgringe
- Bland mel med lidt salt og put blandingen i en dyb tallerken.
- Hæld panko rasp i en dyb tallerken.
- Hæld olien i en gryde og varm op til ca. 160-170 grader.
- Vend løgringene først i mel blandingen, derefter i sammenpisket æg og til sidste i panko rasp.
- Læg dem til side på et spækbræt indtil de skal friteres.
- Friter løgringene lidt ad gangen til de er fine og gyldne, og lad dem suge på lidt køkkenrulle.
Anretning
- Skær bøffen ud i let tykke skiver.
- Smør brødet og læg bøf skiverne på, - pynt med grønt og syltede rødløg og sennepsfrø og top af med sprøde løgringe.
