
En skøn dansk sommer ret med masser af smag, – nye kartofler, gulerødder og ærter.
Vi elsker skønne danske klassikere herhjemme, – “gammeldags mad” kan altså bare et eller andet.
Denne ret er en af mine favoritter fra det danske køkken, men jeg har altså også en forkærlighed for en god sauce og paneret kød.
Endnu engang formåede den yngste prinsesse at spise saucen med ske, – men det kunne jeg nu også godt overtales til, den smager vidunderligt.
Ønsker du én mere kalorielet version kan du godt erstatte lidt fløde med mælk eller mere kogevand, – men prøv den lige engang som den er, det vil du ikke fortryde.

Skinkeschnitzel med stuvede grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Skinkeschnitzel
- 4
skinkeschnitzler
- 2
æg, sammenpisket
- 2 dl
hvedemel
- 3 dl
rasp
- 1 tsk
salt
-
Smør og olie til stegning
Stuvede grøntsager
- 50 g
smør
- 3 spsk
hvedemel
- 6 dl
kogevand + 1 grøntsagsbouillon terning
- 2 1/2 dl
piskefløde
- 800 g
små nye kartofler
- 300 g
ærter, optøede
- 2 bdt
nye gulerødder
-
Salt og peber
-
Lidt persille til toppen
Sådan gør du
Stuvede grøntsager
- Rens kartoflerne og skræl gulerødderne.
- Bring kartofler og gulerødder i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand evt. tilsat peberkorn og løvstikke, og lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg i ca 15 min., - på den måde får du en lækker fast kartoffel. Tiden kommer selvfølgelig an på størrelsen af kartoflerne, - så mærke efter med en kødnål når de har trukket 10 min. Skulle de stadig være meget hårde tændes de blot igen i et par minutter, - man lærer hurtigt at vurdere koge tiden når man har gjort det nogle gange.
- Smelt smørret i en gryde og pisk melet ud heri. Varm det godt igennem et par minutter under omrøring.
- Tag 5 dl kogevand fra kartoflerne og pisk det godt sammen med mel blandingen, og tilsæt derefter piskefløde og bouillonterning.
- Lad saucen varme godt igennem i 10-15 min., - husk at piske jævnligt så den ikke brænder på, og tilsæt evt. mere væde hvis der er behov for det.
- Smag saucen til med salt og peber.
- Dræn kartofler og gulerødder for væde og skær gulerødderne i mundrette bidder. Vend dem i saucen sammen med kartoflerne og ærterne lige inden servering.
Skinkeschnitzel
- Bland rasp og salt i en dyb tallerken.
- Bank schnitzlerne godt ud og vend dem i mel, sammenpisket æg og derefter raspblandingen.
- Steg schnitzlerne i rigeligt smør evt. tilsat lidt olie til de er fine gyldne på begge sider, - ca. 3-4 min. på hver side.
- Server straks med de stuvede grøntsager, friskkværnet peber og et drys persille.
